Új!Elindult honlapunk!

Sport

Ungvári Miklós bízik az új stáb sikerességében

2 Mins read

A férfi judoválogatott leendő szövetségi kapitánya, Ungvári Miklós bízik benne, hogy az új ötfős edzői stáb sikeresen tud majd tevékenykedni a magyar válogatott élén.

A kinevezéséről és a pályafutása befejezése utáni hirtelen váltásról az M4Sport Sporthíradójában beszélt a Londonban olimpiai ezüstérmes sportember. „Sok dolog kavarog a fejemben, és még tényleg nem tudom, hogy lehet ezt elindítani a versenyzői karrier után. Éppen ezért hálás is vagyok, hogy ilyen emberek állnak mellettem, akik szintén nem fiatalon kezdtek bele az edzősködésbe” – mondta a férfiak leendő szövetségi kapitánya.

Az M4Sport műsora 3:54-től foglalkozik a magyar judosporttal: KLIKK IDE!

Az idén visszavonult, negyvenegy éves judós kiemelte, szüksége van még néhány hónapra, amíg beletanul az edzői feladatokba, ezért sok dologban fog majd edzőtársaira támaszkodni. Úgy vélekedett, hogy az év végén lesznek még egyeztetések annak érdekében, hogy 2022-től az új felállásban sikeresen tudják irányítani a válogatottat. Az elképzelések között szerepel a központosított edzések bevezetése, amelyeken egy szűk keretnek kötelező lesz a részvétel.

Dr. Kovács Antal, az eddigi egyetlen magyar olimpiai bajnok judós, a hazai szövetség szakmai alelnöke – aki az ütőképes szakmai stáb felállításáért felelős –, az M1 aktuális csatornának csütörtökön úgy nyilatkozott: a célok között szerepel a 2024-es párizsi olimpiára a lehető legerősebb csapat felállítása, ehhez kiegyensúlyozottabb versenyeztetési rendszert szeretnének kidolgozni, emellett pedig a harminc fős szűk keretbe minél több tehetséges fiatalt terveznek beépíteni. További elképzelés egy olyan utánpótlás program elindítása, amely célzottan a 2028-as Los Angeles-i játékokra készítene fel ifjú tehetségeket.

Az új összetételű szakmai csapat a jövő év elejétől veszi át a magyar judoválogatott irányítását: férfi szövetségi kapitány a négyszeres olimpikon, ötkarikás második helye mellett háromszoros Európa-bajnok, háromszoros vb-bronzérmes Ungvári Miklós lesz, a női kapitányi posztot pedig a világ- és Európa-bajnok Braun Ákos tölti be, aki az idei tokiói olimpián ötödik helyezett Pupp Réka edzője is egyben.

A stáb meghatározó tagja lesz Murakami Kijosi japán mester, aki az elmúlt években Franciaországban és Olaszországban tevékenykedett, szőnyegedzőkként pedig Kaida Ken és a még versenyző Európa-bajnoknő, Karakas Hedvig segíti majd a válogatottat.

Forrás: judoinfo.hu