Új!Elindult honlapunk!

Közélet

Szombattól ismét kötelező a maszk az üzletekben, megjöttek a védelmi intézkedések részletei

1 Mins read

A koronavírus-járvány negyedik hullámának megfékezése érdekében szombattól visszatér az év első felében már megszokott maszkviselés a zárt helységekben és az egészségügyi dolgozók  számára kötelező a megerősítő harmadik oltás felvétele. 

Az egészségügyi intézmények és a tömegközlekedés mellett szombattól ismét maszkot kell viselni az üzletekben,  a bevásárlóközpontokban, a postákon, az ügyfélszolgálatokon, a színházakban, a mozikban, a múzeumokban és sportrendezvényeken. 

A beltéri kulturális és egyéb rendezvényeken, az edzőtermekben, az uszodákban, a fürdőkben, valamint a  vendéglátó üzletekben pedig az ott dolgozóknak kötelező a maszkhasználat.

A bölcsődékben, az óvodákban, az iskolákban az igazgatók és a felsőoktatási intézményekben a rektorok, az egyéb munkahelyeken a munkáltatók határozhatják meg a maszkviselés szabályait.

Az egészségügyi  dolgozók és a betegek védelme, valamint betegellátás zavartalansága érdekében az egészségügyi dolgozók számára kötelező a megerősítő  harmadik oltás felvétele december 10-ig, ha előző oltásuk óta már 180 nap eltelt. Továbbá egészségügyi dolgozó nem szüntetheti meg jogviszonyát a veszélyhelyzet ideje alatt.

A kormány fenntartja ajánlását minden 18 évnél idősebb és 4 hónapnál régebben oltott számára, hogy vegye fel a megerősítő oltást is.