Új!Elindult honlapunk!

Közélet

Letartóztatták a ceglédi végrehajtót?

2 Mins read

A napokban látott hírek alapján a Magyar Bírósági Végrehajtó Kar elnöke a korrupciós kapcsolat keretében dr. Völner Pálon keresztül, részére rendszeresen, több esetben utólag jogtalan előnyt átadva elérte, hogy 2020. február 1. napjával egy személy a Ceglédi Járásbíróság mellett működő önálló bírósági végrehajtóvá kinevezésre kerüljön. Ez a személy a ceglédiek által ismert dr. V. Levente.

V. Levente kilenc társával együtt – ahogyan ezt a MBVK hivatalos oldala fotókkal is dokumentálta – 2020. február 5-én vehette át kinevezését. A 10 meghirdetett álláshelyre – két zalaegerszegi, egy-egy veszprémi, kisvárdai, hajdúszoboszlói, zirci, nyírbátori, keszthelyi, ceglédi és fonyódi – összesen 278-an pályáztak, vagyis elég komoly konkurenciát kellett leküzdeniük a nyerteseknek. Akik közül ketten, a fonyódi és a ceglédi kinevezett jelenleg letartóztatásban vár a sorsára – írja a Népszava.

A ceglédi járásbíróság mellett dolgozó V. Levente, a gyanú szerint idén április és május között 81 millió 500 ezer forintot juttatott el a kar elnökének, ami nem volt nehéz, mert első évében már 102 millió volt az adózott eredménye.

Ő 2008-as jogi diplomája után ügyvédjelöltként kezdte pályáját, majd a Mráz és Társa végrehajtói irodában kezdett dolgozni jogi előadóként, hogy 2012 és 2015 között átnyergeljen a CIB Bank Zrt.-hez, ahol a speciális ügyeket intézte. 2015 és 2017 között az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítványnál workout menedzser, 2017 áprilisától a Momentum Credit Zrt.-nél projektmenedzser volt.

Végrehajtói irodáját 2020. január 28-án jegyzete be a cégbíróság. Még pár nappal a kinevezése előtt.

A ceglédi végrehajtó irodájában már a félfogadás is szünetel, az alábbi tájékoztatót tették ki a kapura:

„Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy dr. V. Levente a Ceglédi Járásbíróság mellett működő önálló bírósági végrehajtó irodájában a félfogadás technikai okok miatt szünetel.”

A Ceglédi Járásbíróság mellett működő önálló bírósági végrehajtó 2021. április 14. napja és 2021. május 27. napja között összesen 81 500 000 forintot adott át összesen a Kar elnöke részére, mely összegekből dr. Völner Pál is részesült. Az alábbi mondta olvasható a parlamenti jegyzőkönyvben is: https://www.parlament.hu/irom41/17884/17884.pdf