Új!Elindult honlapunk!

Kék-hírek

Kővel dobálta a bíróságot a ceglédi férfi

1 Mins read

Egy 28 éves ceglédi férfi kővel dobálta a ceglédi bíróságot, a rendőrök a tetthelyről előállították és bíróság elé állítását kezdeményezik.

A bíróság néhány évvel ezelőtt felújított épületének rongálásáról szóló segélyhívás 2022. március 7-én kora este érkezett. A bejelentésre reagáló rendőri egységek a helyszínen tetten érték a kezében épp egy-egy követ tartó férfit. Falhoz állítás, bilincselés, előállítás, majd kihallgatás következett, miközben bűnügyi technikusok érkeztek az épülethez.

A bíróság 8 ablaka sínylette meg a támadást, a helyszín közelében pedig egy szintén megkövezett, parkoló gépkocsira is ki kellett terjeszteni a szemlét. Az összkár meghaladja az 1 millió forintot.

A kihallgató helyiségben időközben kérdésekre adott válaszok jegyzőkönyvezése zajlott. Sz. Zsolt elmondta, frissítő sétára indult késő délután, amikor útja a bíróság felé kanyarodott. Meglátva az épületet elfogta az idegesség, korábban hivatalos döntésről szóló levelet kapott, amivel nem értett egyet és ez felbosszantotta. A Kossuth téren lerakott köveket kezdte felszedni és egymás után zúdította az ablakokra. Az épület mellett parkoló fekete autót sem kímélte, azt gondolta, egy bírósági dolgozóé, ezért a szélvédőket is megsorozta néhány kővel. Pusztító tettének folytatását a riasztott rendőrök akadályozták meg.

Magyarázata szerint mérges az állami szervekre, tettét nem bánta meg és a kár megtérítését sem hajlandó vállalni.

Az őrizetbe vett Sz. Zsolt ellen rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a rendőrök kezdeményezték bíróság elé állítását.

Related posts
Kék-hírek

Nem vette észre, hogy elütötte a gyalogost

1 Mins read
A fiatal sofőr állítása szerint nem vette észre, hogy elütötte a gyalogost Cegléden. A helyszínt elhagyta, a rendőrök -utasával együtt- felelősségre vonták….
Kék-hírek

Közbiztonsági fórum az Ugyerban

3 Mins read
A polgármester kezdeményezésére közbiztonsági fórumot tartottak az Ugyeri iskolában. Sok lakó ki is használta a lehetőséget, hogy elmondhatja, mivel és hogyan keserítik…
Kék-hírek

Jogsi nélkül vezetett az 52 éves férfi Cegléden

1 Mins read
Jogsi nélkül rótta az utakat egy 52 éves férfi Cegléden. Két nap, két alkalommal is belefutott a rendőrökbe, mind a kétszer pozitív…