Új!Elindult honlapunk!

Sport

Az év vízilabdázója: Jansik Szilárd

1 Mins read

Az MTI hagyományos év végi körkérdésére adott válaszokat kedden hozták nyilvánosságra: 2022-ben az év női vízilabdázója Parkes Rebecca, a férfiaknál Jansik Szilárd. Gratulálunk! Jansik Szilárd és a javaslattevő Varga Zsolt szövetségi kapitány a vlv-nek:

Az MTI 1964 óta intéz körkérdést a szövetségekhez, azóta létezik hivatalosan “Az év sportolója” sportágankénti cím. A hagyomány szerint a mindenkori szövetségi kapitány tesz javaslatot, amit az elnökség fogad el. (Érdekesség, hogy Varga Zsolt 1996-ban maga is elnyerte ezt az elismerést.)

Jansik Szilárd, az FTC-Telekom Waterpolo játékosa első alkalommal kapta meg ezt a címet.

JANSIK SZILÁRD a vlv-nek:

– Most értesültem arról, hogy 58 éve létezik ez a cím, illusztris társasághoz csatlakozhattam azzal, hogy az idén nekem ítélték. Ez rendkívül megtisztelő, köszönöm!

Hullámzó volt ez az év, hiszen lehet mondani, hogy leszerepeltünk a hazai világbajnokságon, de aztán hála istennek, úgy hozta az élet, hogy az Európa-bajnokságot egy nagyon szép ezüstéremmel zártuk. Ez a friss emlék számomra a meghatározó…

– Helytálló a megfogalmazás, hogy életed legjobb formáját nyújtottad Splitben?

– Igen. Új szerepkörben, csapatkapitányként szerepeltem ezen a tornán és szerencsére tényleg úgy ment a játék is, mint még soha.

Forrás: https://vlv.hu/2022-az-ev-vizilabdazoja-jansik-szilard/