Új!Elindult honlapunk!

Városháza

Újra ebösszeírás

2 Mins read

Tisztelt Ebtartók!

Cegléd Város Önkormányzata a 2023. március 1. és 31. napja között ismételten ebösszeírást tart.

Az ebösszeírás célja az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény előírásainak betartása, a településen tartott ebek nyilvántartása, valamint az esetleges járványok megelőzése.

Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

A 2023. évi ebösszeírás során kérjük a Cegléd közigazgatási területén tartott négy hónaposnál idősebb ebek tulajdonosait/tartóit, hogy az „Ebösszeíró adatlapot” kitölteni és a lentiekben megjelölt lehetőségekkel élve a Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatalhoz eljuttatni szíveskedjenek 2023. március 31. napjáig.

Az adatlap letölthető a város honlapjáról – https://cegled.asp.lgov.hu/ – illetve 2023. március 1. napjától kezdődően átvehető személyesen a Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatal portáján. Az ebösszeíró adatlapot ebenként külön-külön kell kitölteni az oltási könyv alapján. A kitöltött adatlapokat az alábbi módokon benyújtani:

  • a kitöltött adatlapot postai úton elküldve, postacím: Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatal 2701 Cegléd, Pf. 85.
  • a kitöltött adatlapot a Városháza Kossuth Ferenc utcai bejáratnál elhelyezett Gyűjtőládába helyezve,
  • ügyfélkapus bejelentkezéssel az alábbi hivatkozáson található elektronikus űrlap kitöltésével: https://ohp-20.asp.lgov.hu/ugyinditas

Önkormányzatunk továbbra sem vezet be ebadót. Közösségi érdek azonban, hogy tekintettel legyünk házi kedvenceink és a környező lakóközösségek igényeire és teljesítsük a kötelező adatszolgáltatást.

Felhívom az ebtartók figyelmét, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után. A bírság legkisebb alapösszege az állatvédelmi bírságról szóló 1998. évi XXVIII. törvényben foglaltak alapján 15.000,- Ft.

Cegléd Város Önkormányzata