Új!Elindult honlapunk!

Kék-hírek

Lovaskocsival ütközött egy autó Ceglédnél, egy ember meghalt

1 Mins read

Hátulról ütközött neki egy kocsi az előtte haladó szekérnek. Az 54 éves hajtó, P. János azonnal meghalt. Az iskolai karbantartót tucatnyian gyászolják.

A rendőrség közleménye szerint a férfi hétfő este hat óra körül hajtotta lovaskocsiját Cegléd külterületén, amikor egy arra haladó autó egyenesen belerohant, a hajtó pedig az árokba zuhant. Bár a kocsis életét próbálták megmenteni, az ütközéstől olyan súlyosan megsérült, hogy azonnal meghalt, a szintén a bakon ülő utasa viszont szerencsésen túlélte a történteket, nem sérült meg. 

A baleset idején már szürkület volt ugyan, de még nem volt sötét, azt azonban elismerik, hogy a lovaskocsi nem volt túl jól kivilágítva, többen azt mondták, hogy egy biciklilámpához hasonló világítás volt csak rajta, amit alig lehetett észrevenni.

” – Mi láttuk is korábban azt a szekeret, de amennyire emlékszem, nem volt túl erős fény rajta. Mondjuk akkor, amikor a baleset történt, úgy rémlik, hogy nem volt még annyira sötét, csak szürkület, de nem láttam, pontosan mikor történt. A baleset következményeit viszont igen, a szekér elemeire tört” .- mesélte egy férfi a Borsnak.

A környéken rengetegen ismerték az áldozatot, P. Jánost. Az 54 éves férfi az egyik helyi iskola karbantartója és gondnoka volt. Jánost mindenki szerette, aki csak ismerte:

– Egy nagyon kedves, jólelkű ember távozott közülünk, aki szó nélkül segített bárkinek, nem véletlen, hogy sokan ismerték.. Sosem felejtjük el a kedvességét. A családjának őszinte részvétünk, bele sem merünk gondolni, hogy mit érezhetnek – ingatta a fejét szomorúan az ismerős.

A baleset körülményeit a Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.