Új!Elindult honlapunk!

Közélet

150 millió forintból újul meg a Török Ignác- és a Dinnyéshalom utca

2 Mins read

150 millió forint támogatásból újulhat meg Cegléden a Török Ignác utca és a Dinnyéshalom utca. Kerékpáros nyomot és gyalogátkelőhelyet is kialakítanak. Mindez a Széchenyi Terv Plusz programjának Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretén belül valósulhat meg.

Cegléd Város Önkormányzata 150 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a „Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz” TOP_PLUSZ-1.2.3-21-PT1 kódszámú pályázati felhívásra beadott „Cegléd Város Önkormányzatának belterületi út fejlesztése” című projektre.

A projekt keretében teljes hosszában megújul a városrész egyik legforgalmasabb gyűjtőútja a Török Ignác utca és a Dinnyéshalom utca. A Török Ignác utca nemcsak a kiterjedt kertesházi övezet utcáit köti össze, hanem a város köztemetőjéhez is fő megközelítési útként szolgál. Megújul a Dinnyéshalom utca is, így a beruházás nemcsak az ott élők életminőségére lesz pozitív hatással, hanem a város egész területéről érkező temetőlátogatóknak is komfortosabbá teszi a közlekedését. De ezek az utcák a 441-s számú főút tehermentesítő útjai is egyben.

A projekt keretében a Török Ignác utca és a Dinnyéshalom utca teljes hosszában a Déli úttól a Kőrösi útig mintegy 1340 méter újul meg. A burkolat hibák javítása is megtörténik a jobb teherbírás érdekében lokális pályaszerkezet cserével. Az alapcserével érintett szakaszok kötő réteget kapnak, majd a teljes felületre új aszfalt kopó réteget terítenek. Korszerűsítik és kijavítják a meglévő csapadékvíz elvezető rendszert. Sebességcsökkentő küszöböket is kialakítanak, valamint sebességjelző táblákat helyeznek ki. A biztonságos közlekedés elősegítése céljából kerékpáros nyom is létesül az érintett útszakaszon. A burkolatfelújítás során a Dinnyéshalom utcában az Újvárosi temető előtt járdát és új kijelölt gyalogátkelőhelyet is kialakítanak a buszmegállóhoz, valamint kerékpártárolót is elhelyeznek.

Kedvezményezett neve: Cegléd Város Önkormányzata

Pályázati felhívás neve, kódszáma: „Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz” Belterületi utak fejlesztése TOP_PLUSZ-1.2.3-21-PT1

A pályázat címe: „Cegléd Város Önkormányzatának belterületi út fejlesztése”

Szerződött támogatás összege: 149 999 998 Ft

Támogatás intenzitása: 100 %

Támogatás forrása: Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország Kormánya

A beruházás kezdő időpontja és várható befejezése: 2023.09.26 – 2024.02.13.

Projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-1.2.3-21-PT1-2022-00033

A projektről bővebb információt a www.cegled.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

sajtoreferens@cegled.hu