Új!Elindult honlapunk!

Sport

Kiváló második félidei játékkal nyert a TFSE-MTK

3 Mins read

A TFSE-MTK Budapest női kosárlabdacsapata az évonalbeli bajnokság 9. fordulójában a sereghajtó VBW CEKK Cegléd együttesét fogadta.

A TFSE-MTK a naptári év utolsó mérkőzését hazai pályán játszotta. Ceglédi kosárral indult a találkozó, amire Czinano válaszolt (2-2). Ezt követően egy rövidebb ideig 4-4 volt az állás, majd 6-4-nél vezetett először a TF. Mind a két oldalon védekezésben voltak kihagyások, aminek következtében üres helyzeteket értékesítettek a játékosok (10-6).  10-8-as eredménynél volt labdája egyenlítenie a Ceglédnek, de Szabó Fanni és Dúl Panka kosaraival 14-8-ra ugrott meg a hazai gárda. Czank Tímea a mérkőzés első hárompontosával szépített (14-11). A vendégek zóna- és emberfogásos védekezés váltogatásával próbálták meg kizökkenteni a TF-et, hiszen náluk nem ültek a távoli dobások. 17-13 volt a negyed végi eredmény.

Király Andrea neve mellé került az első TF tripla, 23-13-nál 10 pont lett a differencia. Andi Hanna és Szirony Dorina pontjaival közelebb került a CEKK az ellenfeléhez, azonban Király újból hárompontost dobott, és a 9. ceglédi eladott labda után ismét 10 pont lett a különbség. Előbb Czank, majd Szerelem-Kobolák Cintia 5 pontra csökkentette a TF előnyt. Czank újabb triplája után Hegedűs Péternek kellet időt kérnie 28-26-os állásnál. Az eligazítás után keményített a védekezésén a hazai csapat, és a pontos befejezéseknek köszönhetően 39-30 állt a táblán. A félidei 41-33-as eredményt Barnai Judit büntetői alakították ki. A mezőnyből Monika Czinano emelkedett ki, 14 pontot értékesített.

A nagyszünet után Dúl Panka kezdte meg a pontgyártást, majd Szabó Fanni és Monika Czinano folytatta, így 15 ponttal leszakadt ellenfelétől a TF (48-33). A vendégek 4 perc után Barnai révén szereztek először kosarat (48-35). Úgy tűnt, hogy a hazaiak megtalálták a dobóformájukat, mert Szabó az ötödik TFSE triplát dobta be (53-37). A vendég csapat rengeteg hibát vétett, vagy kimaradt a helyzet, vagy eladott labda lett a támadás vége. Ezt Király Andrea hárompontossal büntette, és ezzel 20 pontra nőtt a TF előny. A Cegléd ekkor már a 20. labdáját ajándékozta az ellenfelének, amiből most Burján Laura szerezte meg az első pontjait (62-37). Andi Hanna szép megoldásával 62-39-es eredménnyel zárult a harmadik negyed.

Az utolsó etap sok kihagyott helyzettel kezdődött, a vendégeknél ziccerek, míg hazai oldalon büntetők maradtak ki. Sha Carter törte meg a pontatlan sorozatot (64-39). Czinano duplájával 30 pontos különbség alakult ki, ekkor már nem volt kérdés a győztes kiléte (69-39). Czank Tímea tartotta a lelket a Ceglédben, a harmadik hárompontosát szerezte (70-42). Válaszul Vigh Bernadett is triplát értékesített (73-42). A mérkőzés 75-47-es végeredményét Vladár Róza és Kovács Kitti pontjai alakították ki. A TFSE-MTK kiváló lepattanózással (38) és sok szerzett labdával megérdemelten aratott sikert. Vendég oldalon Czank Tímea jutott 10 pont fölé (11 pont, 2 gólpassz), míg a hazai csapatból Monika Czinano 18 pontot és 7 lepattanót, Szabó Fanni 14 pontot és 5 lepattanót jegyzett. Dúl Panka VAL értéke lett a legmagasabb, hiszen a neve mellé 14 pont, 6 szerzett labda és 10 gólpasszt került.

Dr. Koltai Jenő Sportközpont, 250 néző. V: Lengyel, Sörlei, Gruber.

TFSE: DÚL P. 14/3, Baa, SZABÓ F. 14/6, Carter 7, CZINANO 18. Csere: Németh A. 2, Dúl T. 3/3, Király A. 9/9, Burján L. 2, Vladár 3, Vígh B. 3/3, Horváth D. Edző: Hegedűs Péter

CEGLÉD: Rakita 6, Czank 11/9, Szirony 5/3, Szerelem-Kobolák 5/3, Barnai 6. Csere: Andi 4, KOVÁCS K. 8, Farkas P. 2, Horváth Boglárka, Viszmeg. Edző: Lo Elhadji Malick

MESTERMÉRLEG
Hegedűs Péter:
 – Nem játszottunk jól, de nem mennék bele mélyen szakmai elemzésbe. Keményen dolgoztunk eddig, a végére azonban mind mentálisan, mind fizikálisan elfáradtunk. Ezt a mérkőzést felejtsük el gyorsan és koncentráljunk az előttünk álló találkozókra.

Lo Elhadji Malick: – Én csak a számokra hagyatkoznék: volt huszonhárom eladott labdánk, ezeknek köszönhetően az ellenfél harmincegy pontot szerzett, ezenkívül engedtünk a TF-nek tizenhat támadólepattanót is. Saját magunk ellenfelei voltunk, a legtöbb eladott labdát irányító poszton vétettük, ezekből az ellenfél könnyű kosarakat szerzett. Ilyen mutatókkal nem lehet meccset nyerni. Most lesz két hetünk, hogy orvosoljuk ezeket a problémákat.