Új!Elindult honlapunk!

Közélet

Idén is ebrazzia volt az Ugyerben

1 Mins read

Hatósági ellenőrzést tartottak kedden az Ugyerben. Az önkormányzat, a mezőőrség, a hatósági állatorvos, a körzet önkormányzati képviselője, valamint a gyepmesteri szolgálat munkatársai együtt keresték fel a kutyatulajdonosokat.

Az ellenőrzés indokolt volt, néhol javul a helyzet, ám még mindig sok a felelőtlen állattartó és a közbiztonsági fórumon is felmerült az igény. Több ott lakó panaszkodott arra, hogy sok a kóbor eb a környéken. Az ellenőrzésen részt vett a Tarr Felicián a körzet önkormányzati képviselője is, aki a lakossági panaszok miatt maga kezdeményezte a hatósági razziát.

Legtöbbször ez az egyik fő probléma, hogy nem megfelelően vannak tartva, nincs menedék az állatnak, ahová be tudjon húzódni. Oltás, chiphiány, illetve a szabadon kóborló ebek is sajnos problémát okoznak – fogalmazott Tarr Felicián.

Elsődlegesen felszólítják a kutyák tulajdonosát, hogy rendezze a hiányosságokat, problémákat, és utána egy visszaellenőrzése van ennek, hogy rendezte ezeket. Ha nem, akkor persze kiemelik az állatot.

A keddi hatósági ellenőrzésen két helyszínről hat kutyát hoztak el a szakemberek. Ugyancsak két helyszínen felszólították a kutyatulajdonosokat a megfelelő állattartási szabályok betartására. Esetükben, úgynevezett utóellenőrzésen fogják vizsgálni, ennek megfelelően cselekedtek-e.