Új!Elindult honlapunk!

Sport

Vég Zsombor Grand Slam-bronzérmes!

1 Mins read

Nyolcvanhárom ország ötszázharmincegy judósa érkezett Tbiliszibe, a három napos grúz Grand Slamre, de a magyar színeket ezúttal csupán egy versenyző képviselte. A Ceglédi VSE 100 kilogrammos judósa, Vég Zsombor vállsérülése miatti hosszú kihagyás után tért vissza a nemzetközi színtérre, s bár továbbra sincs száz százalékos állapotban, Tbilisziben öt meccset is vívott, s a nap végén felállhatott a dobogó harmadik fokára!

A sorsolásnál hetedik kiemelt magyar versenyző az első körben erőnyerő volt, majd alig fél perc alatt legyőzte a menekültek csapatát erősítő Khankant, A harmadik körben a dél-koreai Von elleni összecsapása sem tartott sokáig, a tavalyi Ázsia-bajnokság ötödik helyezettje ellen is két vazarival nyert Vég Zsombor.

Következett a negyeddöntő, amelyben a kanadaiak ötszörös kontinensbajnoka, Shady Elnahas jobbnak bizonyult, de ez a vereség nem törte meg a huszonkét esztendős ceglédi judoka lendületét, a vigaszágon két vazarival nyert az egyik közvetlen rivális, a svájci Eb-bronzérmes Daniel Eich ellen, majd a bronzmeccsen ugyancsak két vazarival a grúzok két évvel fiatalabb, junior Eb-bronzérmes judósa, Miheil Dzsaparidze ellen.

A győzelem Grand Slam-bronzérmet ért, s emellé ötszáz olimpiai kvalifikációs pontot is. Ezzel Vég Zsombor nagy lépést tett a párizsi játékok felé, nagyjából száz pontnyira megközelítette a direkt kvótás helyeket, s ha most érne véget a pontvadászat, övé lenne a mieinknek kiadható kontinentális kvóta.

A kvalifikációs vetélkedés azonban még – egészen júniusig – folytatódik, legközelebb március utolsó hétvégéjén, a török Grand Slamen lehet gyarapítani a pontokat, Antalyában várhatóan népes magyar válogatott is jelen lesz.

forrás: judoinfo.hu