Új!Elindult honlapunk!

Sport

Vég Zsombor is indulhat az olimpián!

1 Mins read

A Ceglédi VSE 100 kilogrammos versenyzője, Vég Zsombor is indulhat a párizsi olimpián!

Nagy András főtitkár arról tájékoztatott, hogy a Nemzetközi Judo Szövetség szombaton hivatalos levélben közölte a Magyar Olimpiai Bizottsággal és a Magyar Judo Szövetséggel, hogy visszaosztott kvótával Vég Zsombor is indulási jogot kapott a párizsi olimpiára, küzdhet majd a 100 kilogrammosok egyéni versenyében, s természetesen tagja lesz a csapatversenyben induló válogatottunknak is.

„Szenzációs hír, nagyon komoly eredménynek tartom, hogy ilyen kemény kvalifikációs feltételek mellett hét versenyzőnk is indulhat az olimpián, ráadásul a csapatversenyben is részt vehet a magyar válogatott. Ez nagyon komoly lökést adhat Pongrácz Bencének, aki a napokban tudta meg a hírt, és most Vég Zsombornak, de alighanem a teljes magyar judosportnak” – fogalmazott dr. Tóth László, az európai és a magyar judo szövetség elnöke.

A kvalifikációs sorozatban öt versenyőnk vívta ki az indulás jogát Párizsba: Tóth Krisztián (90 kg, MTK Budapest), Pupp Réka (52 kg, Atomerőmű SE), Özbas Szofi (63 kg, BHSE) és Gercsák Szabina (70 kg, Atomerőmű SE) direkt kvótával, Ungvári Attila (81 kg, Budaörsi SC) pedig kontinentális kvótával lehet az ötkarikás játékok résztvevője. Hozzájuk csatlakozik most Vég Zsombor, így hét judósunk összesen nyolc versenyszámban szerepelhet az ötkarikás játékokon.