Új!Elindult honlapunk!

Közélet

Újabb hat emeletes vonat áll forgalomba hétfőn

1 Mins read

Hétfőn újabb hat emeletes vonal áll forgalomba a MÁV-nál. Mind a hatot a legforgalmasabb elővárosi vonalra vezénylik ki, hiszen négy a váci, kettő a ceglédi vonalon közlekedik majd. A közlemény szerint a hatszáz ülőhelyes, emeletes vonatok az előzetes vizsgálatok, tesztek után szerezték meg az utasforgalmi próbaüzemhez szükséges engedélyt.

2022 végéig negyven emeletes vonat állhat forgalomba, ezzel elérhető, hogy a főváros elővárosi forgalmát szinte teljes mértékben modern motorvonatok szolgálják ki, írja az MTI.

Az első emeletes Stadler KISS vonat 2020. március 15-én, a Budapest–Cegléd–Szolnok-vasútvonalon állt forgalomba Magyarországon, ám egy nappal később a koronavírus miatt elrendelt magyar határzár miatt a Stadler hazarendelte külföldi munkavállalóit, ezért az emeletes vonatok március 17. és augusztus 23. között nem közlekedtek.

Related posts
Közélet

Összegyűlt a pénz a korcsolyapályára

1 Mins read
Kozákné Szendrei Gina még októberben indított egy kezdeményezést, melyben a ceglédi jégpályára várták helyi vállalkozók támogatását és segítségét abban, hogy mégis lehessen…
Közélet

A ceglédieket is várja a termálfürdő és a hidak városa

6 Mins read
Egy kellemes, napfényes novemberi napon a hajdani Moson vármegye székhelyének belvárosában, a XIX. századi paloták sorával ékes Mosonmagyaróváron jártával study touron a…
Közélet

Két ceglédi posta is bezár

1 Mins read
A Magyar Posta is durva takarékoskodásba kezd, több száz hivatalt zárnak be, és 300 munkavállalót el is küldenek, Cegléden 2 posta érintett….