Új!Elindult honlapunk!

Kék-hírek

Háromszázmillióval rövidítették meg a bankokat

1 Mins read

A Ceglédi Járási Ügyészség kilenc személy ellen emelt vádat, akik négy pénzintézettől több mint 300 millió forintot csaltak ki.

A vádirat szerint a kilenc megvádolt személyből ketten voltak értelmi szerzői és érdemi lebonyolítói a csalásoknak. Egyikük hitelközvetítőként dolgozott, így személyes kapcsolata is volt különböző pénzintézetekkel. A többi hét vádlott cégeik közreműködésével járult hozzá a cselekményekhez, amelyekért pénzt kaptak.

A cselekmények lényege az volt, hogy a vádlott-társak cégeinél fiktív tranzakciókkal tekintélyes számlaforgalmat generáltak. Ezzel elérték, hogy a cégeket jelentős gazdasági szereplőként állítsák be. Ezután bankoknál – a pénzügyi helyzetet ilyen módon meghamisított adatok felhasználásával – sikerült nagy összegű, kedvezményes, vállalkozásokat támogató hiteleket felvenniük, amelyeket azután nem fizettek vissza.

Az elkövetők a magatartásukkal négy pénzintézetnek összesen majdnem 310 millió forint kárt okoztak.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya által nyomozott ügyben a Ceglédi Járási Ügyészség többrendbeli, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat az elkövetők ellen