Új!Elindult honlapunk!

Közélet

Centrum kórház alá sorolták a ceglédi és nagykőrösi kórházat is.

1 Mins read

A Magyar Közlönyben megjelent egyik kormányrendelet értelmében a fővárosban és pest megyében három centrum alá sorolódik több, korábban önálló kórház.

Első centrum: a dél-pesti centrumkórház – országos hematológiai és infektológiai intézethez a Bajcsy-Zsilinszky kórház és rendelőintézet, a Jahn Ferenc dél-pesti kórház és rendelőintézet, a Péterfy Sándor utcai kórház-rendelőintézet, a Toldy Ferenc kórház és rendelőintézet (cegléd) és a nagykőrösi rehabilitációs szakkórház és rendelőintézet (nagykőrös) tartozik majd.

Az új struktúrához igazították a finanszírozási szabályokat is, így január elsejétől a veszélyhelyzet alatt az egészségügyi intézmények saját hatáskörben 5 millió forintig vállalhatnak kötelezettséget. Az ennél nagyobb összegű megrendelések az Országos Kórház Főigazgatóság hatáskörébe kerül.

Related posts
Közélet

Összegyűlt a pénz a korcsolyapályára

1 Mins read
Kozákné Szendrei Gina még októberben indított egy kezdeményezést, melyben a ceglédi jégpályára várták helyi vállalkozók támogatását és segítségét abban, hogy mégis lehessen…
Közélet

A ceglédieket is várja a termálfürdő és a hidak városa

6 Mins read
Egy kellemes, napfényes novemberi napon a hajdani Moson vármegye székhelyének belvárosában, a XIX. századi paloták sorával ékes Mosonmagyaróváron jártával study touron a…
Közélet

Két ceglédi posta is bezár

1 Mins read
A Magyar Posta is durva takarékoskodásba kezd, több száz hivatalt zárnak be, és 300 munkavállalót el is küldenek, Cegléden 2 posta érintett….