Új!Elindult honlapunk!

Közélet

Centrum kórház alá sorolták a ceglédi és nagykőrösi kórházat is.

1 Mins read

A Magyar Közlönyben megjelent egyik kormányrendelet értelmében a fővárosban és pest megyében három centrum alá sorolódik több, korábban önálló kórház.

Első centrum: a dél-pesti centrumkórház – országos hematológiai és infektológiai intézethez a Bajcsy-Zsilinszky kórház és rendelőintézet, a Jahn Ferenc dél-pesti kórház és rendelőintézet, a Péterfy Sándor utcai kórház-rendelőintézet, a Toldy Ferenc kórház és rendelőintézet (cegléd) és a nagykőrösi rehabilitációs szakkórház és rendelőintézet (nagykőrös) tartozik majd.

Az új struktúrához igazították a finanszírozási szabályokat is, így január elsejétől a veszélyhelyzet alatt az egészségügyi intézmények saját hatáskörben 5 millió forintig vállalhatnak kötelezettséget. Az ennél nagyobb összegű megrendelések az Országos Kórház Főigazgatóság hatáskörébe kerül.

Hasonló hírek
Közélet

Kiírták a közbeszerzést az új rendelőintézet építésére.

2 Mins read
A héten kiírták a közbeszerzést a járóbeteg szakrendelés (SZTK) és a tüdőgondozó átköltöztetésére a mostani helyükről a kórház mellé a Törteli útra….
Közélet

Szigorítottak az állatvédelmi szabályokon

1 Mins read
Súlyosabban büntetik a jövőben az állatok megmérgezését, szigorúbban lépnek fel a szaporítók ellen, és az állatviadalokon való részvétel is bűncselekménynek számít, miután…
Közélet

ifj Zakar József a 2020-2021. évi vállalkozója díjazott

1 Mins read
2021. november 25-én adták át a VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális szervezete a 2020-2021. évi vállalkozói díjakat. Idén egy ceglédi vállalkozó…