Új!Elindult honlapunk!

Kék-hírek

Ceglédi nyomozók megtalálták és visszaadták a rokkantkocsit

2 Mins read

Egy 79 éves asszony panaszolta el a rendőröknek, hogy egyik napról a másikra eltűnt garázsából kis, piros rokkantkocsija. Az elektromos járgány hűlt helyével 2021. február 15-én kora délután szembesült, amikor feltűnt számára, hogy a garázsajtón nem lóg a lakat. Benézve látta, hiányzik a 200 ezret érő kiskocsi, drótkerítésének egy része pedig ki volt döntve.

A ceglédi nyomozók egy órán belül előkerítették a piros kocsit, valamint azt, aki földrajzi helyzetének megváltoztatásáért felelős lehet. A felderítésben hasznát vették a helyi körzeti megbízott információinak is. Egy közeli udvaron álló kalyibában megtalálták az elrejtett járgány egy részét, néhány alkatrészéért egy másik portáig mentek és a tettest is elfogták.

A 27 éves helyi férfi a 2021. február 14-i lopás bizonyos részleteire nem emlékezett, ebben minden bizonnyal jelentős szerepet játszott az a két üveg whiskey, amit elmondása szerint aznap legurított a torkán. Késő este hazafelé botorkált, amikor úgy döntött, a gyaloglást valami kevésbé fárasztó módszerrel kellene felváltani. Tudta, az idős asszony garázsában lapul egy kényelmesebb megoldás. Valahogy átmászott a kerítésen, levette a lakatot, majd kitolta a rokkantkocsit az udvarra. Kifelé mászott a kerítésen, amikor az kidőlt alatta, az így szabaddá tett útvonalon aztán kivonszolta és hazatolta zsákmányát. Másnap magához térve látta a környéken lévő rendőröket, ezért ijedtében elkezdte szétszerelni a sufniba rejtett kocsit. Az alkatrészek egy részét átvitte egy másik telekre, de mire hazaért, a kapuban rendőrök várták. Állítása szerint azóta megbánta tettét és szégyent érez.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a 27 éves férfi ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

A rokkantkocsi 2021. február 17-én visszakerült tulajdonosához.

police.hu