Új!Elindult honlapunk!

Kék-hírek

Szúrt sérüléssel zárult a féltékenységi jelenet

2 Mins read

Élettársak közötti féltékenységi jelenet zárult szúrt sérüléssel egy törteli házban. A ceglédi rendőrök egy órán belül előállították a gyanúsítottat, miután a sértettet ellátó orvostól tudomást szereztek a történtekről.

A pár között 2021. február 22-én délután kialakult, majd elfajult vitáról azt követően szereztek tudomást a rendőrök, hogy a ceglédi kórház egyik sebésze aznap este bejelentést tett, szúrt sérültet vittek be hozzájuk a mentők, a 23 éves nőre valószínűleg élettársa támadt egy késsel.

A rendőrök egy órán belül elfogták, előállították a 31 éves férfit, miközben a tett helyszínén bűnügyi technikusok kezdtek nyomok után kutatni és a már kihallgatható áldozatot is kikérdezték. A részletekre nem egyformán emlékezett a két fél. Abban mindketten egyetértettek, hogy féltékenység miatt kezdődött vitájuk, ám arról már máshogy vélekedtek, ki kire volt féltékeny: a nő szerint a férfi, a férfi szerint a nő.

A nő szerint öt gyermekének apja kezdte a vitát, ami elfajult, erősebb és nagyobb darab párja fenyegetően indult felé, mire védekezésül felkapott egy kést. Élettársa ráfogott a kést tartó kezére, majd dulakodtak, lökdösődtek és közben sebesült meg, de arra nem emlékezett, pontosan hogyan. Fájni kezdett az oldala, elájult, majd arra eszmélt, egyik ismerőse törölközőt szorít sebesülésére. Ezzel szemben a férfi állítja, párja közelében sem volt, amikor kitört rajta a féltékenység, kiabálni kezdett, és egy késsel hadonászva öngyilkossággal fenyegetőzött. Háttal állt neki, amikor sikoltást hallott, majd azt látta, a nő a konyhapadlón fekszik. Ő nem tett vele semmit, szerinte megcsúszott és beleállt a kés, vagy beváltva fenyegetését megszúrta magát.

A nyomozás adatai az áldozat verzióját támasztják alá, a helyszíni szemle alkalmával egy kukába rejtve megtalálták az elkövetés lemosott, letörölgetett eszközét, és a seb leszorításához használt, vérrel szennyezett törölközőt. A bűnügyi helyszínelők speciális vérkereső és azonosító anyagukkal előcsalogatták a késen elsőre, szabad szemmel nem látható nyomokat, majd minden a bűnjelek közé került.

Az azóta letartóztatott 31 éves férfi ellen súlyos testi sértés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.