Új!Elindult honlapunk!

Közélet

Egy hétig még biztosan fennmaradnak a jelenlegi korlátozások.

1 Mins read

Egy hétig még biztosan fennmaradnak a jelenlegi korlátozások jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök ma reggel a Kossuth rádióban.

Azt kéri Orbán a családoktól, hogy tartsanak ki, és türelmet kért a fiataloktól. Jó esély van arra, hogy az iskolákat újra tudjuk nyitni. Nehéz helyzetben vannak a szolgáltatók és a szépségiparban dolgozók is, de azt ígéri, újra fog indulni a gazdaság is.

Azt kérte az operatív törzs, hogy a nemzeti konzultáció eredménye alapján készítsék el a nyitási tervet. A beoltottak számához kötik majd az újraindítás lépéseit. Akkor tudjuk megtenni az első lépéseket, amikor minden 65 év feletti regisztrált be lett oltva – tette hozzá a miniszterelnök. 2,5 millió beoltottnál jöhet el ez a pillanat.

Izraelben azt látta Orbán, hogy egy hétre lehet tervezni. A húsvét egy külön járványügyi helyzet, erről jövő héten döntenek, és pénteken a Kossuth Rádióban ismerteti majd a miniszterelnök.

Az újraindítás tervében lesz olyan időszak, amikor bizonyos szolgáltatásokat a védettségi igazolvánnyal rendelkezők tudnak igénybe venni.

Néhány hét türelmet kér a családoktól, a fiataloktól, a vállalkozóktól.

500 ezer adaggal kevesebb AstraZenca-vakcina jön az országba, ezért Szijjártó Péterrel azt a célt tűzték ki, hogy Keletről pótolják ezt az adagot. Jó esély van rá, hogy kínai és orosz vakcinákkal tudják pótolni, és akkor ebben az ütemben folytatódhat az oltási terv.

Nem oltópontból van kevés, hanem vakcinából. Álhír, hogy hiány lenne oltópontokból, azt kéri, ne dőljünk be az internet zagyvaságának.

Hasonló hírek
Közélet

Magyar Ízek Utcája

5 Mins read
Magyarország születésnapjára szervezett augusztus 20-ai fővárosi rendezvények hagyományosan egyik leglátogatottabb programja az idén háromnapos (péntek, szombat-vasárnap) Magyar Ízek utcája a Várkert Bazárban,…
Közélet

Ceglédtől Üllőig követték az illegális migránsokkal teli kisbuszt

1 Mins read
Migránsokat szállító furgont üldöztek a rendőrök a 4-es főúton Cegléd és Üllő között vasárnap kora délután. A 49 éves sofőr – vagyis…
Közélet

Megvan a 2022/23-as tanév rendje

1 Mins read
A 2022/2023. tanévben a tanítási év első tanítási napja 2022. szeptember 1. és utolsó tanítási napja 2023. június 15. – derül ki…