Új!Elindult honlapunk!

Kék-hírek

Forró nyomon elkapták a három férfit

1 Mins read

A bejelentés napján elfogták a ceglédi rendőrök azt a három férfit, akik egy csemői tanya drótkerítését átvágva tulajdonították el – a gyanú szerint – az ott található eszközöket és egy segédmotort. A lopott javak értékesítése után kapott pénzt nem sokáig élvezhették.

A szomszédja szólt a tulajdonosnak 2021. május 19-én a hajnalban, hogy ritkán látogatott tanyájának drótkerítését valaki átvágta és az udvaron összekészített vaskupac hever. A gazda kiérve azt tapasztalta, fémeszközei hiányoztak, segédmotorjának is hűlt helyét találta, ezért értesítette a rendőrséget.

A ceglédi rendőrök adatgyűjtése néhány órán belül eredményt hozott: 3 csemői – egy 27, egy 26 és egy 40 éves – férfi került látókörükbe. Elszámoltatásukkor mindhárman elismerték a bűncselekmény elkövetését. Vallomásuk szerint együtt találták ki, hogy vasat kellene lopni. Egyikük ötlete alapján szemelték ki az elhagyott tanyát, ahová 2021. május 17-én este a drótkerítést átlépve jutottak be. Összeszedték az apróbb vasakat, majd kikészítették az udvaron, de akkor még nem vitték el. Elmentek, nem sokkal később – már a kerítést átvágva – visszatértek, majd a sufniban talált kismotort egy szivattyúmotorral, egy lovasekével, 150 kg hulladék vassal, illetve egy csapszegvágóval egészítették ki. A több mint 200 ezer forintot érő zsákmányt kicipelték, kitolták, lerakták az erdőben, majd hazamentek. Másnap kocsival tértek vissza, belerámoltak és elhajtottak. A motorra az interneten kerestek vevőt, 75 ezer Ft-ért eladták, a zsákmány többi részét egy telepen leadták. A bevételt igazságosan 3 részre osztották és elköltötték.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a három férfi ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.