Új!Elindult honlapunk!

Közélet

Elkezdi a Balatonszárszói tábor felújítását a DTKH

2 Mins read

Megtörtént a helyszíni bejárás, a hivatalos átadás, elindulhat tehát a balatonszárszói tábor felújítása. A Dtkh Nonprofit Kft pályázaton nyerte el – öt évre – a tábor hasznosításának jogát. Pályázatában azt is vállalta a cég, hogy 100 millió forintos felújítást végez el az ingatlanon. Ha készen lesz, akkor pedig nem csupán a Dtkh hanem a tulajdonos önkormányzatok számára is nyitva áll majd a tábor.

Elburjánzott növényzet, lemálló festék a falakon, korszerűtlen és elhasználódott berendezésekkel teli mosdók, konyha. Régi ágyak, székek, asztalok: így néz ki most az a balatonszárszói tábor, amelynek jelenleg hét önkormányzat a tulajdonosa. Az elmúlt években már láthatóvá vált, olyan nagy összeget emésztene fel a felújítás, amit már nem tudtak vállalni a tulajdonosok. Eladni sem szerette volna a legnagyobb tulajdonrésszel rendelkező ceglédi önkormányzat, így pályázatot írtak ki a hasznosítására. Erre öt ajánlat érkezett, a legkedvezőbb a Dtkh Nonprofit Kft-től. 100 millió forint értékű felújítást vállaltak, ami most el is kezdődhet.

„A munka legelőször a közösségi terekben kezdődik el, a konyhai részen illetve a vizes blokkok felújítása fog történni, hogy korszerű helyen tudjanak majd üdülni az ide látogatók. A faházakat  – ahol ugye az éjszakákat tudják tölteni – azokat lecseréljük és a hosszútávú tervekben az szerepel nálunk, hogy a tulajdonosokkal közösen egyrészt akár rászoruló gyerekek is tudjanak itt táborozni illetve az, hogy a munkavállalóink is kedvezményesen tudjanak üdülni itt a Balatonnál.” – fogalmazott a Dtkh Nonproft Kft. termelési vezetője, Szabó Gábor.

A tábor tehát a hét település, Cegléd, Albertirsa, Ceglédbercel, Dánszentmiklós, Kocsér, Mikebuda és Törtel tulajdonában marad. A Dtkh pedig öt évre nyerte el a hasznosítás jogát. Ahhoz azonban, hogy valóban hasznosítani lehessen, még két dolgot mindenképpen rendezni kell. Ennek érdekében találkozott ma a balatoni település polgármesterével Dr. Csáky András.

„A megközelítése elég nehézkes a tábornak. Tájékoztattak arról, hogy maga az út, ahol megközelítik, az egy magánút, tehát annak a jogi rendezése mindenképpen szükséges. Illetve a partszakasz az önkormányzat tulajdona, jelenleg más bérli. Úgy tudjuk, jövőre le fog járni ez a bérleti jog és szeretnénk visszaszerezni, mint ahogy régebben is, Cegléd városa illetve a tulajdonos önkormányzatok bérelték a partszakaszt, hogy a táborban lévők könnyen a vízhez jussanak.” – mondta el a helyszínen dr. Csáky András.

A munka tehát elkezdődhet, több más mellett megújul a konyha és az étkező épület, új faházakat telepítenek, vizesblokkokkal,  de megújul a kerítés és vízi sporteszközöket is beszerez a Dtkh.

Fotó: Szokolai Attila
Szöveg: cegled.hu