Új!Elindult honlapunk!

Sport

A csapatverseny első helyén végzett a Cegléd

2 Mins read

Győrszentivánon, a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ adott otthont a diák I-es szabadfogású országos bajnokságnak. A szombaton megrendezett bajnokságon összesen 223-an küzdöttek a 14 bajnoki címért, köztük 12 ceglédi birkózóval. A ceglédiek kitettek magukért és nyolcan is a helyezettek között végeztek. 

Végül a két bajnoki cím mellett egy ezüst és három bronzérmet, valamint két ötödik helyet gyűjtöttek be. A bajnoki címeket a 29 kg-ban szőnyegre lépő Máté Miklós és az 58 kg-ban induló Budai Ferenc szerezték meg. Mind a ketten 4-4 győzelmet követően állhattak fel a dobogó legfelső fokára. Ezzel Máté Miklós élete első bajnoki címét szerezte, míg Budai Ferenc a kötöttfogás után szabadfogásban is elhódította a bajnoki címet.  A végső győzelemhez még Ungvári Tibor állt a legközelebb a 63 kg-ban, ahol három győzelem után a döntőben is 8-0-ra vezetett. Azonban egy meggondolatlan akció indítást követően ellenfele betusolta. Így a második helyen végzett.

Ezzel az eredménnyel a Cegléd csapata bizonyult a legeredményesebb klubnak és a csapatverseny első helyén végzett az FTC és az ESMTK csapatai előtt.

Eredmények:

29 kg  1.  Máté Miklós

           3.  Barna József

           5.  Ványi Gábor

32 kg  3.  Budai Milán

35 kg  5.  Kiss Rómeó

58 kg  1.  Budai Ferenc

           3.  Manczák Martin

63 kg  2.  Ungvári Tibor

Csapatverseny:

1. CVSE   35 pont

2. FTC      33 pont

3. ESMTK 26 pont

Vasárnap ugyancsak Győrszentivánon a lányok is összemérték az erejüket két korosztályban is a bajnoki helyezésekért. A diák II. és serdülő korosztályokban megrendezett OB-én a ceglédiek 5 fővel vettek részt. A ceglédi lányok végül mind a két korosztályban 2-2 bronzéremmel zárták  a bajnokságot. A serdülőknél megszerzett érmek értékét növeli, hogy utolsó éves diák I-es ként, az idősebbek között sikerült a két ceglédinek a dobogóra felállnia. 

Eredmények:

diák II.

29 kg  3.  Báger Dorina

38 kg  3.  Józsa Nikoletta

serdülő

50 kg  3.  Barna Adrienn

54 kg  3.  Báger Barbara

Pap Ferenc