Új!Elindult honlapunk!

Sport

Mini EB-t rendeztek a hétvégén

3 Mins read

Nagyszerű időjárás fogadta a reggel 8 órától érkező csapatokat a Malomtó szélen, ahol 6 pályán, 22 csapat, összesen 220 amatőr labdarúgó, több mint 7 városból mérte össze tudását. Sokan éltek a szervezők által kínált lehetőséggel és az adott országhoz illő mezben szerepeltek a mérkőzéseken.

De nem csak az időjárás fogadta kegyesen az érkező sportolókat, hanem a szervezők is, akik a felakasztott nemzeti lobogók között érkező csapatokat Welcome csomagokkal fogadták, benne ásványvízzel, rágcsálnivalókkal, a torna hivatalos menetrendjével és a ceglédi Tourinform iroda által összekészített szóróanyagokkal városunkról.

Csak úgy, ahogy pénteken 21:00 órakor Rómában, szombaton 9 óra 10 perckor Cegléden is nyitó ceremóniával kezdődött a torna. A Mini EB főszervezője Kőházi Ádám, Cegléd város sportkoordinátora mellett Földi László országgyűlési képviselő és Dr. Csáky András, Cegléd város polgármestere köszöntötte a csapatokat. A megnyitó után pedig útjukra indultak a labdák a 6 db 40×20 méteres pályákon, a Pest Megyei Labdarúgó Szövetség által delegált játékvezetők sípszavára.

Nagy élmény volt látni a sok hónapnyi bezártság után a sportolóktól pezsgő, „zrikáktól”, nevetésektől hangos Zsengellér Gyula Sporttelepet, ahol 17 évestől 40-50 éves korú játékosokig minden korosztály képviseltette magát. Izgalmas, jó hangulatú mérkőzések zajlottak, ahol délelőtt a csapatok számára a cél a csoportkörből való továbbjutás volt. A szombati eredményekkel minden magyar elégedett lenne pár nap múlva, mikor zárulnak a valódi Európa-bajnokság csoportküzdelmei, hiszen Magyarország továbbjutott csoportjából, köszönhetően a nevükben induló Nagykörei LC csapatának.

A nap második felében az egyenes kieséses rendszernek köszönhetően egyre fogytak a csapatok és a pályák, élesedtek a küzdelmek. A legjobb négy közé egy ceglédi érintettségű csapat került be, akik végül megszerezték a harmadik helyet a tornán. A döntőt végül Oroszország és Anglia játszotta egymással. Az aranyéremért folytatott küzdelem szoros mérkőzést hozott, melynek a végén Oroszország örülhetett.

Az már a torna előtt bizonyos volt, hogy címvédésre nem fog sor kerülni, hiszen a 2016-os Mini EB-t megnyerő Izland válogatottja nem jutott ki a rendes Európa-bajnokságra (köszönhetően a magyar válogatottnak) és az őket képviselő csapat se nevezett az idei tornára.

És, ahogy az a nagy tornákon lenni szokott az eredményhirdetésnek is megadták a módját a szervezők, hiszen az érmeket és a trófeát Földi László országgyűlési képviselő, míg az LV Sport által felajánlott 3 db Select labdát pedig Böőr Zoltán, többszörös magyar bajnok és Magyar Kupa győztes, korábbi magyar válogatott labdarúgó adták át.

Az eredményhirdetés után pedig a környék több városából érkező részt vevők megkóstolhatták Cegléd város idei laskáját, melyet szintén szombaton délelőtt készítettek el a Kossuth téren. A Kossuth Művelődési Központ vezetője Détári-Lukács Ágnes pedig gondolt a megfáradt sportolókra és egy jó nagy edénnyel szállított ki kóstolót a Malomtó szélre.

Folytatás pedig jövőre a Mini VB-n!

Végeredmény:

1. Oroszország – Build & Job Holding Kft.

2. Anglia – B-Oldal

3. Ausztria – Árpád FC