Új!Elindult honlapunk!

Sport

Lőrincz Tamás elődöntős

2 Mins read

Lőrincz Tamás első mérkőzését megnyerve máris az elődöntőbe jutott a kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájában a tokiói olimpián, ahol így már biztosan éremért birkózhat.

A BHSE világ- és négyszeres Európa-bajnoka a nyolcaddöntőből mérkőzés nélkül jutott tovább, mivel marokkói ellenfele nem mérlegelt, így Lőrincz elsőként a japán Jakubu Sohei ellen lépett szőnyegre, aki meglepetésre a 16 között felülmúlta a 2017-ben egy súlycsoporttal lejjebb vb-ezüstérmes kazah Demeu Zsadrajevet.

A 34 éves magyar világklasszisnak nem okozott gondot a jelentős nemzetközi eredménnyel nem rendelkező hazai sportoló, akit 3-1-re vert a négy közé jutásért. Az első menetben aktívabb volt, ennek megfelelően másfél perc után elsőként az ázsiai birkózót intették (1-0), Lőrincz pedig egy pörgetéssel növelte előnyét (3-0) a parterhelyzetet kihasználva.

A folytatásban is inkább az első helyen kiemelt magyar kereste a fogást, ennek ellenére mégis őt intették (3-1), de a bíró hiába küldte a szőnyegre Lőrinczet, aki úgy tapadt a küzdőtérhez, hogy Jakubu jószerivel megmozdítani se tudta. Állásból sokáig biztosan védekezett Lőrincz, de tíz másodperccel a vége előtt kis híján egy mögékerüléssel egyenlített a japán ellenfele, aki később szerzett pontokkal tovább is juthatott volna, azonban Lőrincz az utolsó pillanatban kibújt a fogásból. “Nem örülök, hogy elmaradt az első meccsem, jobb lett volna bemelegedni. Tudtam, hogy elsőre nem lesz annyira könnyű. Az első menetben jól éreztem magam, ezért sajnálom, hogy csak egy akciót tudtam rajta csinálni. A végén hatalmasat rántott rajtam, de megérte hat percig űzni-hajtani, mert már fáradt volt befejezni az akciót” – értékelt az MTI-nek Lőrincz.

A kilenc éve Londonban ötkarikás ezüstérmes Lőrincz Tamásnak a közép-európai idő szerint 11.15-kor kezdődő elődöntős programban a kétszeres vb-bronzérmes iráni Mohammedali Geraei lesz az ellenfele.

(MTI)

Hasonló hírek
Sport

Ceglédi birkózó érmek a hétvégéről

1 Mins read
2021.09.11.-én Abonyban a Varga István Sportcsarnokában került megrendezésre a Komáromi Gép Kupa valamint Budapest és Pest megyei diákolimpia területi bajnoksága és Meghívásos…
Sport

Lezárult a Ceglédi Dühöngő Bajnokság 7. szezonja.

1 Mins read
Lezárult az Önkormányzat által támogatott és 2015 óta a PEMESZ-el közösen életre hívott Ceglédi Dühöngő Bajnokság 7. szezonja. A COVID-19 helyzet miatt…
Sport

Tovább bővül a sportfejlesztési rendszer

4 Mins read
Cegléd Város Önkormányzata megállapodást kötött a Magyar Judo Szövetséggel, mely a májusban elindított Ceglédi Sportfejlesztési Rendszer részeként fog működni és az általános…