Új!Elindult honlapunk!

Kék-hírek

Ágyneműtartóból került elő a szökni próbáló rab Cegléden

1 Mins read

Levágta magáról a nyomkövetőt egy ceglédi férfi, majd az ágyneműtartóba bújt, mert úgy hitte, túljárhat a rendőrök eszén. Tettében az is motiválta, hogy állítása szerint két nő is várt rá Horvátországban. Amikor rátaláltak, furcsa magyarázatot adott szökési kísérletére.

A 41 éves ceglédi H. Ernő elektronikus nyomkövetővel kiegészített bűnügyi felügyeletét a Pesti Központi Kerületi Bíróság rendelte el 2021. július 1-jén. A technikai eszköz 2021. augusztus 9-én reggel először mozgást, majd rongálódást jelzett, a GPS jel alapján meghatározott koordináták pedig egy Patak utcai címre irányították a járőröket. A háznál a férfi lánya azt közölte, apja meglátogatta ugyan, de nem sokkal azelőtt taxiba ült és elment.

A rendőrök azonban inkább átkutatták a lakást, és az egyik szobában lévő fekhely ágyneműtartójában rejtőzve megtalálták a szökött férfit. A késsel levágott és eldugott nyomkövető eszköz az udvarról került elő – írják a rendőrség honlapján.

H. Ernőt előállították, kihallgatásán először azzal magyarázta tettét, hogy összeveszett testvéreivel és vissza akart menni a börtönbe. Az ágyneműtartóba is azért bújt, hátha nem találják meg a rendőrök és akkor „jó sok ítéletet fog kapni”. Később hozzátette, ha nem mentek volna érte a rendőrök, egészen Horvátországig menekült volna, ahol két nő várta.

Az őrizetbe vett 41 éves férfi ellen fogolyszökés vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

Related posts
Kék-hírek

Nem vette észre, hogy elütötte a gyalogost

1 Mins read
A fiatal sofőr állítása szerint nem vette észre, hogy elütötte a gyalogost Cegléden. A helyszínt elhagyta, a rendőrök -utasával együtt- felelősségre vonták….
Kék-hírek

Közbiztonsági fórum az Ugyerban

3 Mins read
A polgármester kezdeményezésére közbiztonsági fórumot tartottak az Ugyeri iskolában. Sok lakó ki is használta a lehetőséget, hogy elmondhatja, mivel és hogyan keserítik…
Kék-hírek

Jogsi nélkül vezetett az 52 éves férfi Cegléden

1 Mins read
Jogsi nélkül rótta az utakat egy 52 éves férfi Cegléden. Két nap, két alkalommal is belefutott a rendőrökbe, mind a kétszer pozitív…