Új!Elindult honlapunk!

Kék-hírek

Ágyneműtartóból került elő a szökni próbáló rab Cegléden

1 Mins read

Levágta magáról a nyomkövetőt egy ceglédi férfi, majd az ágyneműtartóba bújt, mert úgy hitte, túljárhat a rendőrök eszén. Tettében az is motiválta, hogy állítása szerint két nő is várt rá Horvátországban. Amikor rátaláltak, furcsa magyarázatot adott szökési kísérletére.

A 41 éves ceglédi H. Ernő elektronikus nyomkövetővel kiegészített bűnügyi felügyeletét a Pesti Központi Kerületi Bíróság rendelte el 2021. július 1-jén. A technikai eszköz 2021. augusztus 9-én reggel először mozgást, majd rongálódást jelzett, a GPS jel alapján meghatározott koordináták pedig egy Patak utcai címre irányították a járőröket. A háznál a férfi lánya azt közölte, apja meglátogatta ugyan, de nem sokkal azelőtt taxiba ült és elment.

A rendőrök azonban inkább átkutatták a lakást, és az egyik szobában lévő fekhely ágyneműtartójában rejtőzve megtalálták a szökött férfit. A késsel levágott és eldugott nyomkövető eszköz az udvarról került elő – írják a rendőrség honlapján.

H. Ernőt előállították, kihallgatásán először azzal magyarázta tettét, hogy összeveszett testvéreivel és vissza akart menni a börtönbe. Az ágyneműtartóba is azért bújt, hátha nem találják meg a rendőrök és akkor „jó sok ítéletet fog kapni”. Később hozzátette, ha nem mentek volna érte a rendőrök, egészen Horvátországig menekült volna, ahol két nő várta.

Az őrizetbe vett 41 éves férfi ellen fogolyszökés vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

Hasonló hírek
Kék-hírek

Elindult a "Látni és látszani" kampány, ingyenes átvizsgálással

1 Mins read
Az ORFK-Országos Baleset-megelőzési Bizottság 2021. október 25. és december 10. között ismételten meghirdette a „Látni és látszani” közlekedésbiztonsági kampányt. A kezdeményezés célja…
Kék-hírek

Elkapták a sofőrt aki elsodort egy gyalogost.

1 Mins read
Sorsára hagyta a Cegléden elsodort férfit, a rendőrök két nap alatt felkutatták. Megállás és segítségnyújtás nélkül hagyta el a helyszínt az az…
Kék-hírek

Azt hitte a ceglédi férfi, hogy molesztálta szobatársa, ezért álmában halálra késelte

1 Mins read
A ceglédi férfi és kollégája a munkáltatójuk által biztosított lakásban, közös szobában laktak. A ceglédi férfi és szobatársa között gyakoriak voltak az…