Új!Elindult honlapunk!

Közélet

Teljeskörű látogatási tilalom a kórházban

3 Mins read

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021. október 27-től Intézményünkben TELJESKÖRŰ LÁTOGATÁSI TILALOM lép életbe.

A betegek CSAK RENDKÍVÜLI látogatási engedéllyel látogathatók.

A látogatónak rendelkeznie kell védettségi igazolással vagy a látogatást megelőző 48 órán belüli negatív SARS-CoV-2 PCR teszt eredménnyel.

A rendkívüli látogatási engedély kérésének menete:

• Munkanapokon munkaidőben (08.00-14.00) személyesen vagy telefonon a Radiológiai Osztályon (385-ös mellék) vagy elektronikusan kérhetik az igazgatas@toldykorhaz.hu e-mail címen. A látogatásra a beteg kezelő orvosa ad írásbeli engedélyt.

• Hétközben, ügyeleti időben, hétvégén/ünnepnapokon pedig a személyesen a kórház külső portájánál dolgozó közreműködésével, illetve telefonon az adott osztály ügyeletes orvosánál lehet kérni.

Látogatási idő:
Hétköznap: 16:00-18:00
Hétvégén és ünnepnapokon: 10:00-12:00 és 14:00-16:00

Az engedély csak egyszeri alkalomra szól, a látogatás befejeztével a hozzátartozónak az osztályon le kell adnia az engedélyt.

A látogatás további feltételei:
• a látogató az osztályon kézfertőtlenítést követően látogathatja meg a hozzátartozóját;

• a látogatás időtartama maximum egy óra lehet.

A védettségi igazolást vagy a látogatást megelőző 48 órán belüli negatív SARS-CoV-2 PCR teszt eredményét a külső portánál kell bemutatni, illetve kérésre az osztályon az egészségügyi dolgozónak.

Izolációs kórteremben ápolt beteg esetén a látogatás egyéb feltételei:
• a látogatónak kötelező viselni az előírt védőfelszerelést,
• a látogatás időtartama maximum 15 perc.

Az Intézményünkben ápolt betegeknek a hozzátartozók betegadatokkal felcímkézett (név, osztály, amennyiben tudja, a kórterem szám) csomagot (tiszta ruha, személyes tárgyak, ásványvíz, üdítőital) hagyhatnak az intézmény külső portáján. Kérjük, hogy romlandó élelmiszert, értéket (pénz, telefon, ékszer stb.) NE készítsenek a csomagokba, a folyadékokat eredeti zárt csomagolásban helyezzék el. A szennyesként visszaküldött kórházi ruházatot névvel és a fekvőbeteg osztály megjelölésével hetente két alkalommal, hétfőnként és csütörtökönként átvehetik a külső portán.

A telefonon történő kapcsolattartást továbbra is biztosítjuk minden osztályon.

A betegdokumentáció másolat kiadásáról információ az 53/310-011/183-as melléken kérhető munkanapokon 09.00-15.00 között.

A látogatási tilalom ideje alatt:
• súlyos, életveszélyes állapotú beteget naponta egy hozzátartozó látogathat;
• a kiskorú beteg mellett egyik szülője, vagy törvényes képviselője tartózkodhat;
• apás szüléseknél a szülőnő által kijelölt személy jelen lehet;
• a beteget megilleti az egyházi személlyel való kapcsolattartás.

Fenti esetekben amennyiben a hozzátartozó/szülő/a beteg törvényes képviselője/apás szülés esetén a szülőnő által kijelölt személy/egyházi személy nem rendelkezik védettségi igazolvánnyal, 48 órán belüli negatív SARS-CoV-2 PCR teszttel, ki kell tölteni az érvényben lévő csekklistát. Amennyiben ez alapján felmerül COVID-19 megbetegedés gyanú, akkor Intézményünk Sürgősségi Betegellátó Osztályára irányítjuk gyorsteszt elvégzésére.Intézményünk Kórházi telephelyén a szakrendelések, ambulanciák zavartalanul működnek. A szakvizsgálatra érkező beteget – amennyiben szükséges – egy személy kísérheti.

Megértésüket, együttműködésüket köszönjük!