Új!Elindult honlapunk!

Közélet

Három járványellenes intézkedést jelentett be a kormány

1 Mins read

A mai kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője arról beszélt, hogy 1970 beteg van kórházvan koronavírus miatt, és 204-en vannak lélegeztetőgépen. Az előrejelzések szerint a negyedik hullámban nőni fog a fertőzések száma, de az előrejelzések szerint kevesebben kerülnek kórházba.

A kormány az alábbiakról döntött: döntött

  • A cégek és a vállalkozások jogot kapnak arra, hogy a védőoltást előírják az alkalmazottak számára.
  • A közösségi közlekedési eszközökön november 1-től kötelező lesz a masz.
  • Az egészségügyi intézmények esetében látogatási tilalom lesz. A szociális intémzényekben pedig a vezetők döntenek a látogatási tilalomról. 

A magyar állam szintén munkáltató, így az állami szervek esetében is előírják az oltási kötelezettséget. Az önkormányzatoknál a polgármesterek döntenek a kötelező oltás elrendeléséről.

Related posts
Közélet

Összegyűlt a pénz a korcsolyapályára

1 Mins read
Kozákné Szendrei Gina még októberben indított egy kezdeményezést, melyben a ceglédi jégpályára várták helyi vállalkozók támogatását és segítségét abban, hogy mégis lehessen…
Közélet

A ceglédieket is várja a termálfürdő és a hidak városa

6 Mins read
Egy kellemes, napfényes novemberi napon a hajdani Moson vármegye székhelyének belvárosában, a XIX. századi paloták sorával ékes Mosonmagyaróváron jártával study touron a…
Közélet

Két ceglédi posta is bezár

1 Mins read
A Magyar Posta is durva takarékoskodásba kezd, több száz hivatalt zárnak be, és 300 munkavállalót el is küldenek, Cegléden 2 posta érintett….