Új!Elindult honlapunk!

Városháza

Visszakerült a kerítés a Szentháromság szobor körül

1 Mins read

Visszakerült a kerítés a Kossuth téren álló Szentháromság szobor köré. A kerítést a Kossuth tér felújításakor bontották el. Annyira rossz állapotban volt, hogy azt visszahelyezni már nem lehetett, illetve nem volt érdemes. A szobor illetve talpazata is felújítást igényel, melyről a Képviselő-testület szeptemberben tárgyalt. Mint kiderült a szobor teljes rekonstrukciója, felújítása több mint nettó 60 millió forint.

A szobor további állagmegóvásának érdekében a korábban elbontott kovácsoltvas kerítést visszaállították. A kerítés fel is újították: megtörtént a fémelemek egyengetése, a hiányzó díszítő elemek pótlása, fő vázszerkezet javítása, pótlása, fémszerkezetek homokszórása és a fémfelületek 3 rétegben történő festése.

Hasonló hírek
Városháza

FREE WIFI pontok Cegléden!

1 Mins read
Több helyszínen telepítnek wifi-pontokat a városban. Cegléd Város Önkormányzata az Európai hálózatfinanszírozási eszköz keretén belül nyert 15.000 euró vissza nem térítendő támogatást…
Városháza

Elmarad a tűzijáték Cegléden

1 Mins read
Dr Csáky András polgármester lakossági véleményeket kért Facebook oldalán az augusztus 20-i tűzijátékkal kapcsolatban. A frakcióvezetőkkel történt egyeztetést követően úgy döntöttek, hogy…
Városháza

Tájékoztató szúnyoggyérítésről

1 Mins read
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy 2022.  július 11-én földi kémiai szúnyoggyérítés lesz Cegléd város közigazgatási területén belül. A gyérítési munkákat a Rovért Kft….