Új!Elindult honlapunk!

Közélet

Magyarság KicsiNagykövete verseny

1 Mins read

A Magyarság KicsiNagykövete verseny célja segíteni a diákok önfejlesztését, kreativitását, tehetségük kibontakoztatását, hogy sikerélményre és elismerésre tegyenek szert, motiváltabbak legyenek a tanulásban, és büszkék legyenek magukra és származásukra. 

A műveltségi, kreatív és kincskereső feladatokkal színesített versenyünk remek lehetőség arra, hogy a 10-12 éves, 4-6. osztályos diákok összemérjék tudásukat, miközben jól szórakoznak és minőségi időt töltenek el családjukkal.

Miért érdemes a versenyre jelentkezni? 

A kreatív feladatok megoldása mellett a résztvevők felfedezhetik, jobban megismerhetik lakóhelyüket. A résztvevők először saját megyéjükben versenyeznek, majd minden megye 4 legjobbja az országos döntőbe jutva száll versenybe a magyarság KicsiNagykövete címért, valamint a magyarság agrár, kultúr és sport attaséja címekért.

A döntőbe jutott résztvevők nemcsak felejthetetlen élményeket, új barátokat és elismerést, hanem értékes nyereményeket is bezsebelhetnek.

JELENTKEZÉSI IDŐSZAK

2022. Január 1. – 2022. Február 6.

Jelentkezés: https://kicsinagykovet.hu/

ELSŐ FORDULÓ – OKOSDOBOZ FORDULÓ

2022. Január 24. – 2022. Február 6.

A verseny során a “Karantén világ körüli út” és “Karantén belső utazás” bajnokságokban kell részt venned! Az első forduló időszaka alatt a diákok bármikor regisztrálhatnak/ bekapcsolódhatnak a versenybe, a jobb szereplés érdekében azonban érdemes az első naptól játszani! Az Okos Doboz felületén a magyar történelemre, irodalomra és műveltségi kérdésekre irányuló feladatokat kell megoldanod. Légy a 100 legjobb eredményt elérő diák között és juss tovább a következő fordulóba!