Új!Elindult honlapunk!

Kék-hírek

Lebukott a ceglédi grafitihuligán

1 Mins read

A ceglédi rendőrök befejezték annak a 18 éves fiatalnak az ügyét, aki a gyanú szerint kidekorált egy emeletes vonatot.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy mozdonyvezető bejelentésére reagálva érkezett rendőr 2021. november 22-én 3 óra 15 perckor a ceglédi vasútállomásra, ugyanis az egyik személyvonatot valaki összefestette.  Miközben a járőr próbált a kihalt állomáson a vasútőröktől információkat szerezni, meglátott egy aluljáró felé igyekvő, hátrafelé tekingető fiatalt. Utána eredt, megszólította és látva festékes ruháját kérdezgetni kezdte, majd átnézte hátizsákját. Már a foltos öltözék is erős gyanút ébresztett benne, a táskában talált festékszóró palackok alátámasztották sejtését.

A fiatal egy mesével próbálta elaltatni a rendőr gyanúját, mondván egy számára ismeretlen férfi rongálta meg a szerelvényt, tőle kapta a festékeket is. Azt kapta feladatul, hogy telefonjával rögzítse az ismeretlen festői ténykedését. A járőrt kíváncsivá tették a mondottak, a felvétel megerősítette eredeti gyanúját, a fiatalember pedig belátta, hasztalan tovább utánozni Háry Jánost. Cselekményével több mint 71 ezer forint kárt okozott a vasúttársaságnak.

Az akkor 17 éves vecsési fiatalembert elfogták és előállították. Kihallgatásán a terhére rótt bűncselekményt elismerte, részletesen vallott. Állítása szerint számára ez egy önkifejezési forma. Otthonról céltalanul indult el aznap, Cegléden kötött ki, majd meglátta az emeletes vonatot és hirtelen ötlettől vezérelve élte ki képzőművészet iránti szeretetét.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a 18 éves férfival szemben rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

Related posts
Kék-hírek

Közbiztonsági fórum az Ugyerban

3 Mins read
A polgármester kezdeményezésére közbiztonsági fórumot tartottak az Ugyeri iskolában. Sok lakó ki is használta a lehetőséget, hogy elmondhatja, mivel és hogyan keserítik…
Kék-hírek

Jogsi nélkül vezetett az 52 éves férfi Cegléden

1 Mins read
Jogsi nélkül rótta az utakat egy 52 éves férfi Cegléden. Két nap, két alkalommal is belefutott a rendőrökbe, mind a kétszer pozitív…
Kék-hírek

Lovaskocsival ütközött egy autó Ceglédnél, egy ember meghalt

1 Mins read
Hátulról ütközött neki egy kocsi az előtte haladó szekérnek. Az 54 éves hajtó, P. János azonnal meghalt. Az iskolai karbantartót tucatnyian gyászolják….