Új!Elindult honlapunk!

Közélet

Elindult a ceglédi szennyvíztisztító telep korszerűsítése, fejlesztése

1 Mins read

A Széchenyi 2020 program keretében Cegléd Város Önkormányzata 7,224 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a „Ceglédi szennyvíztisztító telep korszerűsítése, fejlesztése” elnevezésű, KEHOP-2.2.2-15-2019-00142 azonosító számú projekt megvalósítására.

A beruházás összesen 8,032 milliárd forintból valósul meg, amit 89.937484%-ban az Európai Unió, a fennmaradó részt pedig a központi költségvetés finanszíroz. A projekt támogatási összegéből Cegléd Város Önkormányzata részesül az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság konzorciumi vezetésével.

A meglevő szennyvíztisztító telep Cegléd településen a 1634/2 helyrajzi számú ingatlanon helyezkedik el, a területe tulajdonosa Cegléd Város Önkormányzata.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében történő beruházás célja a meglévő szennyvíztisztító telep fejlesztése. 

 A szennyvíztisztító telep fejlesztése keretében a településeken keletkező szennyvizet mennyiségileg és minőségileg is figyelembe kell venni. A projekt során egy olyan létesítmény valósulhat meg, amely minden tekintetben megfelel az európai uniós szabályzásokban -, a vízjogi létesítési -, az építéshatósági- és a majdani vízjogi üzemeltetési engedélyekben előírtaknak.  A telep jövőbeni névleges hidraulikai kapacitása 6700 m³ /d, továbbá a biológiai kapacitása 39.020 LEÉ. 

A beruházásnak köszönhetően megtörténik a meglévő szennyvíz- és iszapkezelési technológiai folyamatok korszerűsítése.

„Ceglédi szennyvíztisztító telep korszerűsítése, fejlesztése” című projekt elszámolható összköltsége 8 032 316 440 forint, melyből az európai uniós támogatás összege 7 224 063 313 forint, a fennmaradó rész hazai finanszírozású. A projekt a megvalósításával hozzájárul Magyarország derogációs kötelezettségének teljesítéséhez. 

Related posts
Közélet

A ceglédi MSZP készen áll a választásokra

3 Mins read
Fehér István sajtótájékoztatón reagált a múlt heti testületi ülés több döntésére. Az MSZP helyi elnöke beszélt az ellenzék által delegált bizottsági tag…
KözéletVárosháza

Új rendőrkapitány Cegléden

1 Mins read
Idei első ülését tartotta Cegléd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete január 26-án délelőtt, melyen több mint húsz napirendi pontot tárgyalt a grémium. A Képviselő-testületi…
Közélet

700 milliárd forintos kormányzati hitelprogram indul februártól

2 Mins read
Februártól 700 milliárd forintos hitelkerettel elindul a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram a hazai vállalatok számára – jelentette be a Gazdaságfejlesztési Minisztérium. Egészséges…