Új!Elindult honlapunk!

Városháza

A gyermekek szünidei étkeztetéséről

1 Mins read

A települési önkormányzatok szünidei gyermekétkeztetés keretében – törvényi előírás alapján – a szülő, törvényes képviselő kérelmére, a hátrányos helyzetű gyermek és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részére a déli meleg főétkezést ingyenesen biztosítják.

Cegléd Város Önkormányzata az étkezést a nyári tanítási szünetben – 2022. június 16. és 2022. augusztus 15. közötti munkanapokon – valamint az ezen időtartamban a bölcsőde és az óvoda zárva tartásának időtartama alatti munkanapokon, 11:30 – 12:15 óra között szervezi meg.

Helyszínek:
– Széchenyi Úti Óvoda Ugyeri Tagóvodája
– Ceglédi SZC Bem József Műszaki Technikum és Szakképző Iskola
– Táncsics Mihály Általános Iskola Budai Úti Tagiskolája
– Lövész Utcai Óvoda Malom Téri Tagóvodája

Az ebéd csak elvitelre kérhető, melyhez nincs szükség ételhordóra.

Ha gyermek valamely okból nem veszi igénybe az étkezést, azt a szülő / törvényes képviselő részéről előre jelezni kell, és annak dátumát is, amikortól az étkezést újbóli igénybe veszi.

A kérelmet a Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatal Szociális Csoportjánál lehet benyújtani ügyfélfogadási időben:
hétfő 13.30-18.00
kedd 08.00-12.00
szerda 08.00-16.00
péntek 08.00-12.00

A benyújtott kérelmet a jegyző a szünidei gyermekétkeztetés megkezdése előtt megvizsgálja, és ha azt állapítja meg, hogy a gyermek arra nem jogosult, írásban értesíti a szülőt / törvényes képviselőt.

A jogosultság feltétele az, hogy a gyermek hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzete a szünidei gyermekétkeztetés megkezdését megelőző 30. napon fennálljon.

Dr. Diósgyőri Gitta
címzetes főjegyző