Új!Elindult honlapunk!

Közélet

A benzinár céges korlátozásáról szóló rendelet részletei

3 Mins read

Megjelent a Magyar Közlöny friss száma, amely a stratégiai kőolajkészlet egy részének felszabadításáról és az üzemanyag-árstop szűkítéséről szól.

A szombati, rendkívüli Kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be, hogy a hazai finomítói kapacitás átmeneti csökkenése, a háború és az Oroszországra kivetett európai szankciók miatt szűkösség állt elő kőolajból illetve üzemanyagból. A helyzet közvetlen oka, hogy karbantartás miatt augusztusban leáll a Mol százhalombattai finomítója, amely a hazai finomítás száz százalékát adja. A felújítás jó esetben egy hónapig tart, de akár jobban is elhúzódhat.

A kormány ezért megfogadta Hernádi Zsolt Mol-elnök javaslatát, és egyrészt felszabadítja a stratégiai kőolaj- és üzemanyagkészlet mintegy negyedét, másrészt szűkíti azok körét, akik a 480-as literenkénti ársapkával tankolhatnak. A kedvezményezett körben csak a magánszemélyek által üzemben tartott járművek és a taxik maradnak, a céges járművek már szombat déltől csak piaci áron tankolhatnak.

A rendelet részletei az alábbiak szerint alakulnak:

  • A külföldi autók mellett szombat déltől – a taxik kivételével – kiesik a hatósági árra jogosultak köréből minden jármű, melyet forgalmi engedélye szerint nem természetes személy üzemeltet.
  • A nem az üzemanyagtöltő állomáson töltött jármű üzemanyag tankjának töltése céljából értékesített üzemanyag sem lesz már hatósági áras, a kannákba tankolás lehetősége 480-as áron tehát megszűnik.
  • A benzinkút üzemeltetője lesz jogosult a gépjármű forgalmi engedélyének
    segítségével legalább a töltött gépjármű rendszámát, gyártmányát, típusát, színét és üzembentartóját, hogy megbizonyosodjon róla, jogosult-e hatósági áron tankolni.
  • A kisbenzinkutak átmeneti állami támogatásért folyamodhatnak december 31-ig az ellátásbiztonság érdekében. Ennek összege nem haladhatja meg a 400 000 eurónak megfelelő forintösszeget.

A ’95-ös benzin piaci ára pénteken 692,9 Ft/liter, a gázolajé 737,9 Ft/liter volt, szemben a 480-as hatósági árral. Az új szabály miatt a szállítmányozással foglalkozó cégek működési költsége tehát jelentősen drágul, hiszen a tankolás ára a ráfordításaik jókora részét teszi ki, ez pedig 30-35 százalékkal nő számukra szombat déltől. Az intézkedés minden bizonnyal hamar lecsapódik majd az olyan áruk árában, amelyeket szállítani kell.

A másik friss rendelet a stratégiai kőolajkészlet felszabadításáról szól, eszerint:

  • A Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség megfelelő minőségű és mennyiségű folyékony motorikus üzemanyaggal történő zavartalan ellátása érdekében a biztonsági kőolajtermék készletekből e rendeletben előírtak szerint 184 millió liter motorikus gázolajat szabadít fel. (Ez Gulyás tájékoztatása szerint a készlet 24 százaléka.)
  • A felszabadított mennyiséget a Szövetség tagjai kizárólag a magyarországi töltőállomás-hálózatában, illetve viszonteladó partnerei részére értékesíthetik tovább Magyarország határain belül, benzinkúti értékesítés céljából.
  • A Szövetség a visszapótlási kötelezettségének 2023. április 1-jéig tesz eleget.
  • A felszabadított készlet jövedéki adó, általános forgalmi adó és Kt. szerinti tagi hozzájárulás nélküli értékesítési ára 292,60 Ft/liter.
  • A NAV ellenőrzi a rendeletbe foglalt kötelezettségek megtartását, ha ezek megsértését állapítja meg 6 millió forinttól 15 millió forintig terjedő bírságot szab ki.

A Közlöny harmadik friss rendelete a kőolajtermék-előállítók extraprofitadójára vonatkozik, vagyis a Molt sújtja. A módosítás értelmében a 2022. és a 2023. adóévre vonatkozóan

25 százalék helyett 40 százalék különadót kell befizetnie a cégnek a Brent–Ural olaj világpiaci árkülönbözetén keletkező marzs után.

A világpiac aktuális sajátosságai a két olajfajta árkülönbözetét idézték elő, emiatt a Mol százhalombattai finomítója jelentős plusz bevételt termel (már amikor működik), ezt adóztatja most még durvábban az állam.