Új!Elindult honlapunk!

Közélet

Ceglédtől Üllőig követték az illegális migránsokkal teli kisbuszt

1 Mins read

Migránsokat szállító furgont üldöztek a rendőrök a 4-es főúton Cegléd és Üllő között vasárnap kora délután. A 49 éves sofőr – vagyis a feltételezett embercsempész – nem állt meg a rendőröknek, nem sokkal később azonban egy körforgalomnál az árokba hajtott. A kisbusz rakterében húsz illegális bevándorlót találtak, többségük súlyosan megsérült a balesetben.

Gyorsan hajtott a Cegléd, Pesti úton egy teherautó, a sebességmérést végző rendőrök e miatt akarták megállítani 2022. augusztus 7-én 11 óra 16 perckor. A sofőr azonban gázt adott és egyre nagyobb fokozatra kapcsolva menekült. A rendőrök követték a rendőri intézkedés elől a 4-es főúton száguldó teherautót. Pilis térségében elvesztette uralmát járműve felett és az útpadkára sodródva megállt. Amikor a rendőrök közelebb értek gázt adott és nekiütközve az egyik szolgálati autónak ismét menekülőre fogta – rendőr nem sérült.

A 4. számú főúton nagy sebességgel haladt a főváros felé, amikor a 29-es kilométerszelvényben, egy körforgalomból kihajtva újra elvesztette uralmát a jármű felett és az árokba csapódott.

A teherautó 49 éves, budapesti sofőrjét elfogták, a raktérben 20 embert találtak. Mindnyájan megsérültek a baleset következtében. A magát indiai, afgán, illetve pakisztáni állampolgárnak valló külföldit kórházba vitték, legtöbbjük súlyosan, öten könnyebben sérültek.

Könnyű sérüléssel úszta meg a balesetet a járművezető, aki ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít eljárást.

Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

forrás: police.hu
fotó: MTI/Mihádák Zoltán