Új!Elindult honlapunk!

Kék-hírek

Nem sikerült kijátszani a ceglédi bolt biztonsági őrét

2 Mins read

Azt hitte, a biztonsági őr már távozott munkahelyéről, így magabiztosan lépett be egy ceglédi üzletbe az a 27 éves férfi, aki három hajbalzsamot, két sampont és egy hajkondicionálót a kabátja alá gyömöszölve akart fizetés nélkül lelépni. Ám feltűnt az őr, a férfi pedig fellökte, hogy elmenekülhessen. A bíróság rablás miatt tartóztatta le.

M. Ferenc és a ceglédi bolt biztonsági őre jól ismerték egymást. Minden alkalommal az üzletben találkoztak, a körülmények azonban nem voltak barátságosak. Sokat nem beszélgettek egymással, a helyzetek e nélkül is tiszták voltak, a biztonsági őr ugyanis többször kapta lopáson a férfit. Egy idő után a közelben lakó M. Ferenc kitalálta, megvárja, amíg a biztonsági őr autója eltűnik a parkolóból és csak azután indul „feltankolni”. A látogatásai időpontjaiban beállt változás a biztonsági őrnek is szemet szúrt, ezért ő meg azt találta ki, hogy megtévesztésül eláll a parkolóból kocsijával, de a boltban marad.

A trükk bejött. Amikor 2023. február 17-én kora este M. Ferenc látta, hogy az őr kocsijának helye üres, megindult éppen aktuális beszerzőkörútjára. Miközben az illatszeres polcoknál 6.195 forintnyi hajápoló terméket dugdosott a kabátja alá, majd a pénztárnál kifizette a kezében lévő zsemléket, egy ismerős arc bukkant fel. A biztonsági őr és erősítésnek két kollégája állta M. Ferenc útját és kísérték volna a hátsó helyiségbe átvizsgálásra.

Szorult helyzetében M. Ferenc először könyörgőre fogta, esdekelt, hogy engedjék el és ne hívják a rendőrséget, mert nem akar börtönbe menni – több büntetőeljárás is folyamatban van ugyanis ellene vagyon elleni bűncselekmények miatt. Szavai nem hatották meg az előtte kitárt karokkal álló személyzetet, erre hanyatt dobva magát üvöltött, hogy bántják. A következő pillanatban felpattant, földre lökte a biztonsági őrt, és egy másik dolgozónak is nekiment, majd elszaladt.

A riasztott rendőrök mindenhol keresték, ám bujkált valahol. Otthonát folyamatosan szemmel tartották, így vették észre, hogy másnap reggel hazaérkezett. Még meg sem melegedhetett, amikor a járőrök kopogtattak ajtaján. Megjelenésük nem lepte meg, sőt azt is elárulta, hol töltötte az éjszakát és hová dobta el zsákmányát. Előállították, az ellopott termékeket pedig megtalálták és visszaadták.

A 6.195 forintos tulajdon elleni szabálysértésből rablás bűntette lett, ezzel gyanúsították meg, részben tett beismerő vallomást. Állítása szerint ő volt az áldozat, félt, hogy megverik, ezért futott el.

Az azóta letartóztatott M. Ferenccel szemben rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le a további eljárást.

Fotó: Szokolai Attila