Új!Elindult honlapunk!

Közélet

Új helyre kerül a kutyafuttató

1 Mins read

Szombat délután a kutyatulajdonosok tüntetést szerveztek a SPAR melletti kutyafuttatónál. Azt szeretnék, ha nem zárnák be a futtatót és lenne egy hely ahol a kutyák játszanak. Több ott lakó nem szeretné ha ott lenne a kutyafuttató, mert szerintük hangosak a kutyák. Ennek alkalmából már ezelőtt szerveztek egy utcafórumot a lakók, ahol ezt a panaszt elmondták a körzet képviselőjének Hegedűs Ágotának is.

Dr. Ferenczi Norbert elmondta, hogy meg kell találni a megoldást, ami mindkét félnek jó. A csendhez is joga van a lakóknak és a kutya tulajdonosoknak is kell egy hely ahol játszhatnak a kedvenceik. Arra gondolt, hogy legyen alternatív megoldás. Megkereste a DTKH ügyvezetőjét és egyeztetett vele a Veér ház udvaráról.

Az épületet a DTKH megvásárolta, hogy ott jövőre ügyfélszolgálati irodát tudjon nyitni. Addig amíg ez nem nyílik meg az udvart kölcsön adják a kutyásoknak. Ez fél vagy 1 évig szolgálna a kutyásoknak, amíg nem tudnak végleges helyet találni. A jövő évi költségvetésbe szeretnének betervezni több kutyafuttatót – említette a dr Ferenczi Norbert. Hamarosan megkeresik az új futtató körül élőket, hogy kikérjék a véleményüket a létesítendő kutyafuttatóval kapcsolatban.