Új!Elindult honlapunk!

KözéletKözlekedés

Itt az újabb bejelentés a vármegye- és országbérletekről

2 Mins read

Elérhető a MÁV-Volán csoport által létrehozott orszagberlet.hu weboldal, amely a május elsejétől érvényes vármegye- és országbérlettel kapcsolatban segíti az utasok tájékoztatását, a megfelelő bérlettípus kiválasztását – közölte a cégcsoport hétfőn az MTI-vel.

A vármegye- és országbérlet bemutatására létrehozott külön honlap 19 vármegye térképén ábrázolja az elérhető helyközi távolsági buszokat és a vasúthálózatot.

Ugyancsak térképen kereshetők ki az értékesítőhelyek, amelyek között külön jegypénztárakra és automatákra is lehet keresni. A tájékoztatás szerint a mobil eszközökre letölthető MÁV appban április utolsó hetétől indul el az új, kedvező árú bérletkonstrukció értékesítése. 

Az újonnan létrejött portál egyik hangsúlyos eleme, hogy a gyakran igénybe vett útvonal jelenlegi bérletárait összehasonlítja az új vármegyebérlet 9450 forintos árával, így szemléltetve, hogy az új típusú bérlettel mennyit takaríthatnak meg az utasok havonta. Emellett a rendszeresen hosszabb távú, több vármegyét érintő utazásokat tervezők arra is választ kaphatnak, hogy a 18 900 forintba kerülő országbérlet mennyi spórolást jelenthet a korábbi díjtermékekkel szemben – írják a közleményben.

A közleményben azt is kiemelték, hogy több ezer, de akár több tízezer forinttal csökkenhet a családok havi közlekedési költsége, amennyiben a szülők és a gyerekek is rendszeresen ingáznak a munkahelyük, illetve az iskolájuk és az otthonuk között.

A honlap a viszonylati összehasonlításokat nemcsak a teljes árú bérletekre kiszámítva mutatja meg, hanem a nappali vagy esti tagozatos tanulók, illetve a jogszabály szerinti jogosultak számára 90 százalékos kedvezménnyel váltható bérletek áraival is összeméri a lehetőségeket. A 90 százalékos kedvezményre jogosultak a vármegyebérletet 945, az országbérletet pedig 1890 forintért vásárolhatják meg. Az oldalon az eddig felmerült leggyakoribb kérdéseket (GYIK) és azokra adott válaszokat is megtalálhatják az érdeklődők – áll az MTI által ismertetett közleményben.