Új!Elindult honlapunk!

Kék-hírek

Életet mentett egy polgárőr Ceglédbercelen

1 Mins read

A ceglédberceli polgárőr elnök tudásának és rátermettségének köszönheti az eszméletet vesztett férfi, hogy még időben kórházba jutott – számolt be a hírről a Pest Megyei Polgárőr Szövetség

Április 16-án nem sokkal délután három óra után értesítette egy helyi lakos a Ceglédberceli Polgárőr Egyesület elnökét, hogy a település melletti szőlősben az út mellett eszméletlenül fekszik egy ember. A polgárőr a szolgálati gépjárművel azonnal a megadott helyszínre sietett, ahol az illetőt a kutyája mellett a hátán fekve eszméletlen állapotban találta.

A bajbajutott férfit a polgárőr már látásból ismerte, mert minden nap a környéken sétáltatta a kutyáját. A polgárőr ezért rögtön felismerte, hogy nagy a baj. A kutyát a pórázánál fogva egy fához rögzítette, majd az ájultat stabil oldalfekvésbe helyezte. Ahogy azt az elsősegélynyújtó tanfolyamon tanulta, a szabad légút biztosítása érdekében a szájából eltávolította a váladékot, és azonnal mentőt kért a helyszínre.

A kiérkező mentősök jó pár perc eltelte után eszméletéhez térítették a középkorú urat, akinél cukorkómát állapítottak meg, majd a ceglédi kórházba szállították.

Szerencsére a mentőápolók segítettek az illető beazonosításában, így a kutyáját sértetlenül hazavittük a családhoz és tájékoztattunk őket a történtekről – mondta Krecsák Attila, a Ceglédberceli Polgárőr Egyesület elnöke.

forrás: pmpsz.hu