Új!Elindult honlapunk!

Kék-hírek

Elfogták a késsel támadó testvérpárt

2 Mins read

A ceglédi rendőrök felkutatták és elfogták azt a testvérpárt, akik a gyanú szerint egy nap alatt kétszer támadtak késsel két sétáló párra. A rablókat azóta letartóztatta a bíróság.

Húsvét hétfőre virradóra érkezett bejelentés arról, hogy két maszkos fiatal férfi késsel kirabolt egy fiatal párt Albertirsa központjában. A hangjukat elváltoztató, maszkos rablók értékeket és pénzt követeltek áldozataiktól. Az egyik sértett ellenállt, mire támadója ököllel halántékon ütötte. A csapás megtette hatását, a pár két telefont, egy headset-et és néhány ezer forintot átadott félelmében.

A ceglédi nyomozók még be sem fejezték a helyszíni szemlét, amikor jött a következő, az előzővel kísérteties hasonlóságot mutató rablásról szóló jelzés. A maszkos fiatalok a település másik részén egy házaspárra támadtak, késsel követelték pénzüket. A házaspár férfi tagja „megálljt parancsolt” késes támadójának és szembeszállt vele, miközben felesége a rabló társával dulakodott. Az 56 éves férj végül lefegyverezte a késes elkövetőt, mire a maszkos fiatalok elszaladtak a helyszínről.

A két cselekmény tettesei után egyenruhások és nyomozók együttes erővel indultak meg. A személyleírások is elegendőnek bizonyultak az arcnélküli támadók azonosításához: a körzeti megbízottak hely-, és személyismerete sokat segített. A helyi testvérpárt, a 22 éves T. Sándort, valamint 17 éves öccsét 2023. április 17-én kora reggel fogták el.

A munkanélküli fivérek beismerő vallomást tettek. Elmondták, felfegyverkeztek, majd rabolni indultak. Erőszakos pénzszerzésükből származó zsákmányukból aktuális drogadagjukat akarták biztosítani. Először egy kocsmát néztek ki, de sokan voltak, ezért tovább álltak. A település közismerten a fiatalok egyik kedvenc találka helyeként ismert helyszínre mentek, ahol az első rablást „megcsinálták”. Pillanatok alatt elköltötték, majd kor, testfelépítés alapján kerestek könnyen megtámadható áldozatot. Alábecsülték a házaspárt, akik szembe szálltak velük.

Az azóta letartóztatott testvérpár ellen felfegyverkezve, bűnszövetségben elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

forrás: police.hu