Új!Elindult honlapunk!

Kék-hírek

Agyonvertek egy kiskutyát a jászkarajenői plébánia udvarán

2 Mins read

Egy férfi agyonvert egy kiskutyát a jászkarajenői plébánia udvarán – írja a magyarallatvedelem.hu. 

A rendőrség a Riposttal azt közölte, hogy: a ceglédi rendőrök egy 42 éves jászkarajenői férfit elfogtak, előállítottak, majd gyanúsítottként kihallgattak. Vele szemben állatkínzás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

 Lapnak Csörnyei István, a Soul ín Soul – Lélek a lélekben állatvédő alapítvány egyik segítő munkatársa számolt be az esetről. Állítása szerint az egész plébániát vér borította.

„A község központjában lévő plébánia udvarán meggyilkoltak egy kiskutyát. Az egyik barátom értesítette engem, ugyanis ő éppen a szemben lévő boltban vásárolt, amikor meghallotta a kiskutya szívszaggató nyüszítését. Tudja, hogy állatvédő vagyok, így szólt és azonnal a helyszínre siettem én is.”   – kezdte István. 

Tetőléccel verték agyon az állatot

Amikor az ismerősöm odaért, borzasztó látvány fogadta – folytatja. „A férfi, aki egyébként az önkormányzatnál dolgozik, mellette pedig tudtommal vadász, ott állt a vérbe fagyott kisállat mellett. Miközben hívták a rendőrséget, visszatartották a férfit, hogy ne menekülhessen el.”

A férfi egy tetőléccel esett neki az állatnak  – mondta István. „Az egész plébániát beterítette a vér, ugyanis az állat menekült előle. Végül az ottani kukába dobta a tetemet, de a rendőrség miatt később vélhetően egy ismerősével elvitethette, hiszen mire odaértem, már nem volt benne, csak a temérdek vér fogadott.

Egyelőre nem tudni, hogy a férfi miért eshetett neki az állatnak, de az biztos, hogy a rendőrség elvitte kihallgatni.

„A plébánosnak van két kutyája. Beszéltem vele az ügyről és azt mondta, hogy az állat éppen tüzel. Lehet, hogy a kiskutya hozzá akart bejutni. Mi nem tudjuk, hogy a férfinak mi baja volt az állattal, de remélem, megkapja a méltó büntetését, hiszen amit tett, az állatkínzás” – zárta beszámolóját.

Forrás: ripost.hu