Új!Elindult honlapunk!

Közélet

Hogyan közlekedjünk reggel és délután az iskolák környékén?

4 Mins read

Cegléd Városi Baleset-megelőzési Bizottság kéri, hogy a reggeli és délutáni időben az alábbi szabályok betartásával közlekedjenek az alábbi iskoláknál:

Táncsics Mihály Általános Iskola

– A Piac utcában kérjük, hogy a forgalomtól elzárt területen ne várakozzanak!

– Kérjük, használja az iskola környezetében kialakított „puszi és menj” megállási helyeket, melyeket csak annyi időre vegye igénybe, míg gyermeke az autóból kiszáll!

A Selyem utcai intézmény környezetében:

– A Selyem utcában a Pesti út kereszteződése előtt az úttest bal oldalán „VÁRAKOZNI TILOS” tábla van kihelyezve. Ezen az útszakaszon a járművel megállhat, azonban nem várakozhat (parkolhat), a járműnél kell maradnia, de maximum 5 percig.

– Ugyanezen útkereszteződés előtt a Selyem utcában az úttest bal oldalán és jobb oldalán egyaránt az útkereszteződésben, valamint a kereszteződés metszéspontjától számított 5 méteren belül nem állhat meg!

A Népkör utcai intézmény környezetében:

– A Népkör utcában az úttest bal oldalán „VÁRAKOZNI TILOS” tábla van kihelyezve. Ezen az útszakaszon a járművel megállhat, azonban nem várakozhat (parkolhat), a járműnél kell maradnia, de maximum 5 percig. Az úttest jobb oldalán parkolóhelyek vannak kialakítva, kérjük, ezeket használják!

Várkonyi István Általános Iskola – Széchenyi út

– A Jászberényi út, valamint a Széchenyi út kereszteződésében található kanyarodó sávban „Megállni tilos” jelzőtábla van kihelyezve, melyet önmagában a sáv és a tábla is tilt. A kanyarodó sávon történő megállás nem csak szabálysértés elkövetése miatt problémás, hanem azért is mert a Széchenyi út és ezzel együtt a Jászberényi út ( nagy forgalomú, tehergépjármű forgalom) forgalmát akadályozza és ezzel balesetveszélyes helyzetet idéznek elő a szabálytalanul parkolók.

Az út ezen szakaszán nem lehet megállni, még annyi időre sem, hogy a gyermek a járműből ki- illetve beszálljon!

Református Általános Iskola

– A főépület előtt a Bercsényi úton „VÁRAKOZNI TILOS” jelzőtábla van kihelyezve, ezen az útszakaszon a járművel megállhat, azonban nem várakozhat (parkolhat), a járműnél kell maradnia, maximum 5 percig.

– Ugyanitt a forgalomtól elzárt területen tilos megállni!

– A fő épület előtti kanyarívben a Szív utca jobb oldalán ne álljanak meg az útkereszteződésben valamint a kereszteződés metszéspontjától számított 5 méteren belül!

– Akik a Szolnoki úton parkolnak le a gépjárművel, attól azt kérjük, hogy az iskolát kizárólag a Park Büfé előtt található kijelölt gyalogos-átkelőhelyen közelítsék meg!

– A Szív utca valamint a Kazinczy utca kereszteződésénél ne álljanak meg az útkereszteződésben valamint a kereszteződés metszéspontjától számított 5 méteren belül!

– Kérjük, hogy a Kazincy utcában a járművekkel ne álljanak fel a járdára, továbbá kerékpárral ne közlekedjenek a járdán, valamint ne hajtsanak be a behajtani tilos tábla ellenére a forgalommal szembe!

Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola

– A Pesti úton a „pötty” körforgalomtól kezdődően „MEGÁLLNI TILOS” jelzőtábla van kihelyezve, amely egészen a selyem utcáig van érvényben. Az út ezen szakaszán nem lehet megállni, még annyi időre sem, hogy a gyermek a járműből ki- illetve beszálljon.

– Az iskola előtt az úttest túloldalán található buszmegállóban, valamint e tábla előtt 15 méter és utána 5 méter távolságon belül megállni nem lehet.

– A Selyem utcában a Pesti út kereszteződése előtt az úttest bal oldalán „VÁRAKOZNI TILOS” tábla van kihelyezve. Ezen az útszakaszon a járművel megállhat, azonban nem várakozhat (parkolhat), a járműnél kell maradnia, maximum 5 percig.

– Ugyanezen útkereszteződés előtt a Selyem utcában az úttest bal oldalán és jobb oldalán egyaránt az útkereszteződésben, valamint a kereszteződés metszéspontjától számított 5 méteren belül nem állhat meg.

Kérjük, hogy a Pesti út mellett kialakított leállósávot a parkolóhely jelző tábláig (puszi és menj megállási helyek) ne használják tartós várakozásra (parkolásra), azt csupán csak annyi időre vegyék igénybe, míg gyermeke az autóból ki- illetve beszáll.

A fent elkövetett cselekmények szabálysértésnek és szabályszegésnek minősülnek, melyek az iskola környezetében forgalmi torlódáshoz és balesetekhez vezethetnek.

Amennyiben a gyermeket reggel az iskolába bekíséri, illetve délután megvárja, a balesetek megelőzése és a szabályszegések elkerülésének érdekében kérjük, hogy inkább időben induljanak el otthonról és az iskola környezetében lévő utcákban található parkolót használják.

Cegléd Városi Baleset-megelőzési Bizottság