Új!Elindult honlapunk!

Városháza

Lakossági félóra – utak, súlykorlátozás és megkülönböztetés

2 Mins read

Csuri Károly volt az első hozzászóló. Elmondta, hogy jó lett az Örkényi út felújítása, és súlykorlátozást javasol, hogy minél tovább megmaradjon az út minőségi állapota, Úgy látja, hogy kínai és ázsiai emberek vesznek házakat és mászkálnak a városban, és iszlám emberek dolgoznak celgédi munkahelyeken. Szerinte az EVIG területén létrejövő logisztikai ponton kínai bázis létesül és ez nehezményezte.

Dr Csáky András válaszában elmondta, hogy indonéz egyetemről érkeztek tanulók és ezt már bejelentették 2 évvel ezelőtt is. Szerinte udvariatlanság elutasítani egy delegációt.

Makács Márta volt a következő hozzászóló. Úja a Budai úti sebességkorlátozáról kérdezett. Azt mondja a rendőrkapitánnyal egyeztetett ebben az ügyben. Az SZTK megépülte után, hogyan tudnak majd parkolni az oda érkezők, lesz-e körforgalom. A Széchenyi úti lámpás kereszteződés balesetveszélyére hívta még fel a figyelmet. A Kőrösi úti kereszteződésről érdeklődött, hogy mikor lesz ott lámpa. A válaszokat írásban kérte a polgármester úrtól.

Smahajcsik Péter volt az utolsó hozzászóló. A Kölcsey tér lakók részére lévő parkolásáról beszélt először. Miért nem lehet nekik lezárni a parkolót? A csapadék víz elvezetés szerinte nincs megoldva a Kölcsey tér előtti házaknál. A parkban február 1 óta ki vannak égve lámpák a közvilágításban. A galambok elszaporodása is komoly probléma- vetette fel. Erre is szeretne megoldást. A Rákóczi úton a kosárlabda csarnokról is kérdezett, mi a célja a városnak vele. A Conordia Zrt parkolójáról érdeklődött, hogy a teherutók nem tudnak megállni, mert az ő parkolójukban állnak személyautók.

Csáky András elmondta, hogy ez hiba és nem kiégés, de dolgoznak rajta. A Concordia telephelyén van elég parkoló, de ezzel is már egyeztettek. A galambokról tud, de a befogásos módszer nagyon drága.