Új!Elindult honlapunk!

Közélet

Hivatalosan is átadták a megújult Gál József Sportcsarnokot

3 Mins read

Szombat délután hivatalosan is átadták a megújult Gál József Sportcsarnokot.

A Ceglédi Fúvós Egylet térzenéjével várták az érdeklődőket. A sportcsarnok épületét megáldotta Szlaukó-Bobál Orsolya evangélikus lelkész, Szecsődi Péter katolikus plébános, valamint Hánka Levente, Szabó Árpád Csaba, és Ócsai Tibor, református lelkipásztorok.

Csáky András (független), Cegléd polgármestere azt mondta, hogy a régihez képest több mint kétszer akkora a megújult sportcsarnok. Hozzátette, hogy a létesítmény nemcsak a sportolókat szolgálja, hanem az egész közösséget, lakosságot.

Földi László, országgyűlési képviselő Ceglédet a sport városának, a ceglédieket pedig a sportot szerető városlakóknak nevezte. Közölte, feladatuk, hogy méltó körülményeket teremtsenek az utánpótlássport, az élsport, a tömegsport és a szabadidősport, valamint a mindennapos testnevelésórák számára.

Cegléd, 2023. szeptember 30. Földi László, Pest vármegye 12-es számú választókerületének KDNP-s országgyûlési képviselõje beszédet mond a széles körû összefogással, jelentõs kormányzati támogatással megújult ceglédi Gál József Sportcsarnok átadásán 2023. szeptember 30-án. A mintegy 6000 négyzetméteres sportcsarnok felújítása közel 5,3 milliárd forintba került. MTI/Lakatos Péter

Elmondta, a kétpályás, modern létesítmény nem jöhetett volna létre „több lábon álló” kormányzati támogatás és szintén „több lábon álló” tao-finanszírozás nélkül, emellett megköszönte a ceglédi önkormányzat támogatását is.

Banai Péter Benő államtitkár elmondta, létesítmény elsősorban sportcélokat szolgál, de otthona lehet közösségi eseménynek, a szabadidősportnak és a versenysportnak is, megannyi sportág képviselőinek. Emellett olyan tevékenységnek is – a szabadidősport vagy a versenysport révén -, amely a küzdésről és az egészségről szól – tette hozzá.

Az államtitkár azt mondta, nem lenne teljes az ünnep, ha nem újulna meg a sportcsarnok mellett a ceglédi gimnázium is, és ha nem újult volna meg – szintén széles összefogással – a református nagytemplom.

Sportcsarnokra szükség van az egészséghez; iskolára, hogy „értsük a világ működését”; templomra, hogy „helyet találjunk a világban” – fogalmazott.

Cegléd, 2023. szeptember 30. Banai Péter Benõ, a Pénzügyminisztérium államháztartásért felelõs államtitkára beszédet mond a széles körû összefogással, jelentõs kormányzati támogatással megújult ceglédi Gál József Sportcsarnok átadásán 2023. szeptember 30-án. A mintegy 6000 négyzetméteres sportcsarnok felújítása közel 5,3 milliárd forintba került. MTI/Lakatos Péter

Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke arról beszélt, hogy Ceglédnek komoly sporthagyományai vannak, a kézilabdázásnak is hosszú időre visszanyúlnak a gyökerei. Kiemelte, a ceglédi sportcsarnok megújulásával egy komplex, multifunkcionális csarnokkal gazdagodott a régió.

A mintegy 6000 négyzetméteres sportcsarnok felújítását összefogás tette lehetővé: a beruházás mintegy 5,3 milliárd forintos költségét tao-finanszírozás révén biztosította a Magyar Kézilabda Szövetség, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége és a Magyar Labdarúgó Szövetség, a költségek további részét a magyar állam és Cegléd önkormányzata biztosította.

A névadó Gál József (1918-2003) Magyarország első birkózó világbajnoki címét nyerte 1950-ben. Cegléden született, és egész sportpályafutása a városhoz kötötte, a Ceglédi Vasutas Sportegyesület versenyedzője volt. A háború előtt és után három-három magyar bajnokságot nyert úgy, hogy közben hat éven át a fronton, majd hadifogságban volt. Cegléd sportéletét edzőként és sportvezetőként is segítette.

A Gál József Sportcsarnok hivatalos átadója a FlipUnit akrobatikus kosárlabda showjával ért véget.