Új!Elindult honlapunk!

Sport

A vártnál simább ceglédi vízilabda siker

2 Mins read

A vártnál könnyebb győzelmet aratott a Hódmezővásárhely ellen a Cegléd.

Két hét szünet után folytatódott a férfi vízilabda OB I/B-s bajnokság. A Cegléd a Hódmezővásárhely otthonában lépett fel és esélyeshez méltó játékkal – jó védekezésének is köszönhetően – a vártnál nagyobb arányban múlta felül vendéglátóját.

Alig fél perc játék után szerezte meg a vezetést a vendég együttes, Turcsányi talált be akcióból az ellenfél kapujába. Viszonylag hamar egalizált a pályaválasztó, de Szirmai két találatára már nem érkezett válasz ebben a negyedben (1-3). A folytatásban ismét a Cegléd hozta el a labdát, de sokáig nem történt említésre méltó esemény, a csapatok kihagyott lövésekkel vétették csak magukat észre. Kovács Milán törte meg a a mintegy négy és fél perces gólcsendet, emberelőnyből talált a hazai kapuba. Még egy vendég találatot jegyezhettünk fel, a Pest vármegyei gárda remek védekezésének köszönhetően a HVSC egy alkalommal sem tudott azonban reflektálni ebben a játékrészben.

Fordulás után egy perc alatt hat lett a különbség (1-7) a mérkőző felek között, ami túlságosan is megnyugtatta Sűrű Dezső fiait. Végül maradt az első félidőből hozott négy gólos előny az utolsó felvonás előtt a Cegléd javára, amivel gyakorlatilag eldőlt a találkozó sorsa. A Cegléd nem állt le azonban ebben a negyedben sem és újra hatra növelte a fórt. A tét nélküli folytatásban mindkét fél inkább a végső sípszót várta, Balla Dominik azért még a hálóba pofozott egy labdát egy másodperccel a lefújás előtt, beállítva ezzel a végeredményt (4-11).

Sűrű Dezső: – A vártnál könnyebb győzelmet arattunk, a remek védekezés mellett koncentráltan támadtunk. Végig kontrolláltuk a mérkőzést, igazi csapatmunkával sikerült elhozni a három pontot.

HVSC–Ceglédi VSE 4–11 (1–3, 0–2, 3–3, 0–3)

Hódmezővásárhely, 50 néző, vezette: Juhász Tibor, Pásztor Antal.

Cegléd: HÖRÖMPŐ – Magyar B. 1, Turcsányi 1, Zeman 1, Reményi 1, Süveges 1, Kovács M. 1. Csere: SZIRMAI 2, PATAKI 1, Balla D. 1, Bukta 1, Szabó R., Hajdú. Edző: Sűrű Dezső.

Gól – akcióból: 22/2, ill. 17/6.

Gól – emberelőnyből: 3/1, ill. 4/4.

Gól – büntetőből: 0/0, ill. 1/0

forrás: szoljon