Új!Elindult honlapunk!

Sport

Magabiztos sikerrel nyertek a ceglédi kézisek Ajkán

2 Mins read

A kilencedik mérkőzését játszotta a Ceglédi KKSE az NB I/B-és bajnokságban az Ajka otthonában. A hetedik forduló elmaradt mérkőzését, pár héten belül tudtuk szerencsére pótolni. Az Ajka is hozzánk hasonlóan négy győzelemmel és négy verséggel állt a tabellán, így foci nyelven mondva, igazi „6 pontos” találkozóra volt kilátás. Az Ajka – ismét megegyezően hozzánk – javuló formával, zsinórban két győzelem után várta a derbit. Nézzük hogyan alakult a rangadó:

Ceglédi részről remekül kezdődött a találkozó, az első percektől élesek voltunk és a védekezés is működött. Határ Péter szerezte az első két gólunkat, előre vetítve, ő lett a csapat legeredményesebb játékosa 8 góljával (9 lövésből!) üdvözítő, hogy fiatal balátlövőnk kezd egyre magabiztosabb lenni, ami a játékán is meglátszik! (1-4) Az első 10 percben három gólos különbségre állt be a meccs, Aleksza barvúrja után viszont Ág Bálint tudott gyorsan indulni és sikeres ziccere után először lett 4 gólos az előnyünk! (4-8) Kicsit kapaszkodott az Ajka, 6-8-ra feljöttek, azonban a 20-ik percig újabb 3-0-ás mini futást hoztunk, Juhász Karcsi vezetésével és immár 5 góllal vezettünk! (6-11) Ismét fordult kicsit a kocka pár percig nem találtuk támadásban magunkat, feljött 3 gólra az Ajka, jött is Nagy Károly vezetőedzőnktől az időkérés. (8-11) Az utolsó 8 perc igazi gólzáport hozott az első félidőben. Kállai és Kónya találta meg nagyon a lövéseit, mi is kaptunk ugyan pár gólt, de arra mi héttel válaszoltunk, így a nagyszünetre – Bartha Bence utolsó másodperces gólja után – magabiztos vezetéssel mehettünk.(12-18)

A második félidő elején kicsit bennragadtunk az öltözőben, hiszen közel 8 percig nem sikerült gólt szereznünk, volt pár eladott labdánk, amit könnyű találatokkal büntettek, így a hat gólos előnyünk hamar a felére csökkent. (15-18) Spekhardt Gergő oltotta el a vérzés, és szerezte meg csapatunk első gólját a második félidőben. Góljával egyben egy két perces kiállítást is kiharcolt Spekhardt, amiből nagyon jól jöttünk ki! Emberelőnyünket 3-1-eé zártuk így visszaált a hatgólos előnyünk a 42-ik percben. (16-22) A második játékrész második felére fordulva tovább növeltük az előnyünket, ebben a szakaszban tényleg ellenálhatatlanul játszott a csapat, így a 49-ik percben az addigi legnagyobb előnyt kialakítva 9 góllal vezettünk! (18-27) Az utolsó 10 perc így, kissé váratlanul már csak az előny megtartásáról és az idő menedzseléséről szólt. Mind a három kapusunk szerephez jutott, fiatal hálóőrünk Berki Pál 7 lövésből 3 védést mutatott be, de a mezőnyben is mindenki oda tette magát, igazi csapatmunka folyt ceglédi részről az ajkai sportcsarnokban! Végül így rendkívül magabiztosan 25-33 arányban sikerült nyernünk, amivel újra pozitív mérleggel állunk a tabellán! (5 győzelem, 4 vereség)