Új!Elindult honlapunk!

Sport

Kiélezett végjátékban vereség Jászberényben

2 Mins read

Azonos mérleggel, négy győzelem mellett hét vereséggel álló „szomszédvári” csapatok találkozóját rendezték szombat délután Jászberényben. Sértő Ádám továbbra sem számíthatott a sérült Orgona Gergő játékára, hazai oldalon pedig Jordan Santiago hiányzott, a Paksra távozó csapatkapitány, Kucsora Csaba pedig búcsúmérkőzését játszotta a jászsági klub színeiben.

Két Dunai-duplával indult a derbi, ceglédi oldalon Csorvási, majd Kertész válaszolt, utóbbi kintről. Rátvay hat, majd Boka-Magó nyolc pontot szerzett hazai oldalon, míg a vendégeknél jóformán csak Csorvási talált be az első percekben – igaz, ő kintről-bentről eredményes volt, csapata első 20 pontjából 13-at szerezve. 28-24-es berényi vezetéssel zárult az első játékrész, a másodikban pedig tovább „lépdelt” el ellenfelétől Puskás Artúr alakulata. 30-29 után egy 12-2-es etappal tíz pont fölé növelte előnyét a JKSE, innen Csaba öt gyors ponttal igyekezett vállára venni övéit. Velkey és Kertész tripláival maradt lőtávolon belül a CKE, de a félidőt két jászberényi hárompontos zárta, Mester és Oroszi is pontosan célzott távolról (57-43). Ezzel együtt sem a triplák, hanem inkább a duplák védése okozott gondot a ceglédieknek az első 20 perc során, 22 kísérletből ugyanis 18-szor találtak be kétpontosból a házigazdák.

A fordulást követően sokáig tartotta magát a tíz pont környéki JKSE-fór, mígnem a negyed hajrájában lendületet kapott a Cegléd, és 71-60-ról pillanatok alatt 75-73-ra fordított – Velkey, Horváth Máté és Csaba gyakorlatilag három támadásból szórt három trojkát, utóbbi az etap végét jelző dudaszó pillanatában dobta sajátját. A hatalmas fordítás kiélezett végjátékkal kecsegtetett, ami be is igazolódott. Velkey, majd Dragasevic is betalált kintről, de a túloldalon sem maradt el a válasz, főként Rátvay villogott. Továbbra is szinte minden duplája „ült” a házigazdáknak, és ezt csak ideig-óráig tudta ellensúlyozni hármasokkal a CKE. 85-86 után egy 7-0-s futással fordított a jászsági gárda, de Velkey kettese, majd Herendic saroktriplája ismét egy pontra hozta vissza a Sértő-alakulatot. Velkey újabb hármasával 96-94-re vezettek a vendégek, ezt Dunai egyenlítette ki, de Kertész kettőből egy büntetőjével újfent a CKE-nél volt az előny. Innen azonban hat egymást követő büntetővel fordított a Jászberény, amire már nem volt válasza a dobásait kihagyó ceglédi együttesnek – ismét egy pontgazdag derbit bukott el szoros végjátékban a CKE, amely így 4-8-as mérleggel várhatja az év utolsó mérkőzését a Salgótarján ellen.

Jászberényi KSE – Ceglédi KE 104-98 (28-24, 29-19, 16-32, 31-23)

JKSE: Dunai 17/3, Mester 14/3, Boka-Magó 12/6, Rátvay 18, Meleg 4. Csere: Oroszi 14/6, Kucsora 21, Horváth N. 2, Dékány 2. Edző: Puskás Artúr

CKE: Herendic 12/3, Dragasevic 5/3, Kertész 10/6, Csaba 13/6, Csorvási 26/3. Csere: Velkey 20/15, Horváth M. 10/6, Horváth Á. -, Berkics 2. Edző: Sértő Ádám