Új!Elindult honlapunk!

Közélet

Pusztai Dezső lett Pest vármegye díszpolgára

2 Mins read

A Ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet vezetője a Vármegyenapon vette át az elismerő díjat.

Pest Vármegye Közgyűlése 1999-ben határozott úgy, hogy december 4. napját Megyenappá nyilvánítja, annak emlékére, hogy Pest-Pilis-Solt vármegyét 364 évvel ezelőtt, 1659. december 4-én alapították. A Vármegyenap különleges jelentéssel bír a számunkra. A vármegye újjászületésére emlékezünk, és közösségünk ünnepét tartjuk meg együtt, a vármegye 187 településéről érkező emberekkel és mindazokkal, akikhez különleges kapcsolat fűz bennünket. Ekkor köszönetet mondunk mindazoknak, akik a hivatásukban vagy a mindennapokban képesek voltak a példamutató tettekre, az átlagon felüli teljesítményekre.

Az ünnepséget Csenger Tibor, a Nyitra megye alelnöke nyitotta meg, majd Szabó István, Pest Vármegye Közgyűlésének elnöke köszöntötte a vendégeket.

Szabó István úgy fogalmazott, hogy „…büszkék vagyunk a Megyenapra. Mert ma nem csak a nemzet legnagyobb alakjaira emlékezünk. Nem csak azokra az emberekre, akik nemzeti ipart, tudományt, hidat és vasutat építettek. Szabad és szuverén Magyarországot. Mi azokra vagyunk igazán büszkék, akik átvették a feladatot. Önökre, akik bebizonyították, hogy nemzet ma is él. Amikor méltó módon, és felelősséggel haladnak tovább az elődök által megkezdett úton, együtt építve városokat és közösségeket, a magyar nemzet sorsát és jövőjét.” Beszédét azzal zárta, hogy megköszönte a díjazottak munkáját, akik példát mutattak minden itt élő embernek, hogy milyen értéket teremt a szakmai kiválóság, az emberfeletti teljesítmény és a szilárd akarat.

Pest Vármegye Közgyűlése Díszpolgári címet adományozott dr. Pusztai Dezső részére több évtizedes gyógyító tevékenysége elismeréséül.

Pusztai Dezső 1989-ben szerzett általános orvos diplomát. 1990-ben a Ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet Szemészeti osztályán kezdte pályafutását, 2008-tól az intézmény vezetője lett. Pusztai Dezső magasszintű szakmai hozzáértése, személyes elkötelezettsége, példamutató orvosi és vezetői teljesítménye révén kiemelkedő szerepet játszik a Pest vármegyében élő emberek gyógyításában és egészségmegőrzésében. A biztonságos betegellátás mellett az új lehetőségek keresése kiemelkedően fontos számára. Pusztai Dezső részére elismerésként 2015-ben Pest Megye Önkormányzata „Pest Megyéért Emlékérmet” adományozott, ugyanebben az évben a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Pest Megyei Területi Szervezete „Pest Megye Hivatásáért Díjban” részesítette. 2022-ben Abony Város Díszpolgára lett. Pusztai Dezső személye és tevékenysége példaként állítható az egészségügyben dolgozók számára.