Új!Elindult honlapunk!

Közélet

Indul az önkormányzati választáson Dr. Lakos Roland

1 Mins read

dr Lakos Roland bejelentette, hogy elindul Cegléden a 2024-es választáson független polgármester jelöltként.

Közel két évtizedes, Csemőben az önkormányzati igazgatásban szerzett tapasztalattal a háta mögött, a közösség és a közszolgálat iránti elhivatottságból érezte, hogy megméretteti magát.

Számára Cegléd fejlődése a legfontosabb. Új lendületet szeretne a város életében fejlesztésekben, a közösség összefogásában.

A jövő Ceglédje egy együttműködő, takarékos és okos város.  

Ki kell alakítani az önkormányzati feladatellátás új rendszerét. A hangsúly a rendszeren van! Nem kérdés, hogy a kötelező önkormányzati feladatokat el kell látni, a biztonságos működéshez szükséges pénzügyi és humán erőforrás biztosítása elsődleges feladat.  Az önként vállalt feladatokat illetően célokat kell meghatározni és azokhoz forrást rendelni, amihez megfelelő alapot jelent a helyi adókból származó saját bevétel.

A pályázati lehetőségek maximális kihasználása, a támogatásból megvalósítható fejlesztések kötelező feladatnak tekintendők. Kisebb fejlesztéseket önerőből is (a saját bevételek terhére) tervezni kell a teljes ciklus ideje alatt. 

Tisztában vagyok azzal is, hogy minden ember akkor érzi a fejlődést, ha neki jobb – bármely okból. Az önkormányzat feladata tehát, hogy megtalálja azokat a célokat, amelyeken keresztül a lakosság minél szélesebb körét éri el, akár célzottabb szociális juttatással, akár infrastrukturális fejlesztések útján, akár a szolgáltatások körének bővítésével.

Honlapján minden fontos információt és elképzelést megmutat majd a lakosságnak. https://lakosroland.hu

dr. Lakos Roland A fejlődő Cegléd koncepciója az alábbi linken olvasható:

https://lakosroland.hu/akt/tiny_files/pdf/koncepcio.pdf