Új!Elindult honlapunk!

Sport

Harmadik negyedben csúszott el női kosármeccs

3 Mins read

Pontszegény első félidőt követően rendkívül magabiztos játékot mutatott a Vasas Akadémia a VBW CEKK Cegléd ellen a Tippmix Női NBI/A 17. fordulóján. 

Myah Taylor ziccerével kezdődött a találkozó, amire a Cegléd rögtön egy triplával igyekezett válaszolni. A kísérlet nem ért célba, a labda azonban maradt a hazaiaknál. Több mint egy percet töltöttek a csapatok a ceglédi palánk alatt, a hosszú akciót végül Barnai fejezte be. Czank triplájával vette át a vezetést a CEKK, feszült küzdelmet hoztak az első percek, mindkét oldalon csúsztak hibák a játékba.

A negyed felénél sikerült a Vasasnak átvenni a vezetést, ekkor azonban a hazaiak is magasabb hőfokra kapcsoltak. Carr vezérletével újra a CEKK kezébe került az előny, Budácsik Dorka pályára engedése azonban jó húzásnak bizonyult a Vasas részéről.

Szerencsés Tami hárompontosának köszönhetően úgy tűnt, előnnyel zárhatják a vendégek az első játékrészt, azonban Shematsi válaszolni tudott az utolsó másodpercekben, így 21-19-es hazai vezetéssel folytatódhatott a második negyed. 

Budácsik Dorka újra a büntetővonal mögé állhatott, ám sajnos a kettőből csak egyet sikerült értékesítenie, így nem tudtak rögtön egyenlíteni. Cserébe Carr egy kettő plusz eggyel villant, ami után mindkét oldalon szünetelt a pontgyártás. Myah Taylor szakította meg a hosszú csendet, Tóth Orsi labdaszerzését követően pedig Gelei Karola jutott büntetőkhöz. 

Ezután mind a két csapat hullámvölgyben volt. Milos Pavlovic időkérését követően hosszú idő után Iggy Allan ziccerével tudták a vendégek átvenni a vezetést,

7-0-val nyitották a vendégek, sikerült kivédekezniük a CEKK támadását. A hazaiak időkérése sem állította meg a Vasas rohamát, sokkal magabiztosabban és magasabb hőfokon jöttenk vissza az öltözőből. Tíz pont fölé nőtt az előnyük, megbénítva ezzel a ceglédieket. A negyed felénél tért magához a házigazda, ekkor azonban a Vasas már más szinten kosárlabdázott. Húsz pont fölé nőtt a különbség az utolsó negyedhez érve.

Rohamosan fogyott az idő a ceglédiek számára, három perccel a vége előtt kért időt a hazaiak mestere, hogy megtervezze az utolsó rohamot. Derekasan küzdött a CEKK az utolsó másodpercig, a győztes kiléte azonban már nem volt kérdés.

VBW CEKK Cegléd–Vasas Akadémia 60–75 (21–19, 8–11, 14–31, 17–11)

Albertirsa, 120 néző. V: Balog Gy., Varga-Záray, Nyilas.

CEGLÉD: Carr 9, Horváth Boglárka 2, Czank 9/6, SHEMATSI 14/12, BARNAI 11. Csere: Farkas P. 7/3, Szerelem-Kobolák, Rakita, Szirony 6/6, Kovács K. 2. Edző: Lo Elhadji Malick

VASAS: M. TAYLOR 17/3, ALLEN 16/3, Gelei 6, Salamon 4, Madár E. 6. Csere: Budácsik 9/3, Jáhni 8/6, Boros B. 2, Szerencsés 3/3, Tóth O. 4, Madár K., Kádár. Edző: Milos Pavlovics

MESTERMÉRLEG
Lo Elhadji Malick:
 – Amíg betartottuk, amivel készültünk az ellenfélből, addig partiban voltunk vagy vezettünk. Mikor elkezdtünk mást csinálni, abból nagyon nagy baj lett. Szokás szerint az öltözőben maradtunk, 14–34 lett a harmadik negyed, és ezzel ott gyakorlatilag elment a meccs.

Milos Pavlovics: – Nálunk is van új játékos, akit be kell építeni, illetve olyan, aki sérülés után tért vissza, még kell egy kis idő, hogy mindenki magabiztosan mozogjon a helyén. Az első félidőben nem találtuk a ritmust, de a harmadik negyedben megmutattuk, hogyan kéne játszania ennek a csapatnak. Remélhetőleg a későbbiekben már így fogunk játszani.