Új!Elindult honlapunk!

Sport

Magabiztosan nyert a DVTK a Cegléd otthonában

2 Mins read

A női kosárlabda NB I/A 12. fordulójában, szombaton este a tabella 10., vagyis utolsó helyén, nyeretlenül álló VBW CEKK Cegléd vendége volt a veretlenül listavezető DVTK Hun-Therm csapata. 

Az első gól a 3. percben esett. Ami után, ha nem is könnyen, de a látogatók tartották kontroll alatt a meccset (4-9). Ám a sok hiba miatt a Cegléd egyenlíteni tudott (9-9), aztán a negyed végén megint a DVTK következett (9-13).

A második menet elején is nagy küzdőszellemről tett tanúbizonyságot a Cegléd, nem hagyta, hogy ellenfele jelentősen ellépjen, többnyire 6 és 8 pont között volt a vendégek előnye a sok eladott labdával tarkított meccsen. A jobban lepattanózó diósgyőriek a 20. percben Tadic közelije révén alakították ki a közte tízet (18-28), amit a végén Charles fejelt meg egy triplával (18-31).

Sokkal koncentráltabb és pontosabb játékkal rukkolt elő a térfélcserét követően a listavezető, a 23. percben Kányási hármasát követően, már több mint húsz pont volt az előnyük (20-42). De a pályaválasztó együttes nem adta fel, Carr pontjaival jelezték, hogy többet szeretnének. A ceglédiek annyira belejöttek a termelésbe, hogy ebben a negyedben annyi pontot szereztek, mint az első kettőben együttvéve (36-52). 

A záró játékrész elején is akadozott a játék mindkét oldalon, kevés pont eset, a 35. percben 40-59 volt az állás. De az már nem volt kétséges, hogy a meccset megnyeri a listavezető. Az utolsó öt percben elkezdtek potyogni a gólok, így a játék szépségeivel zártak a csapatok. A Diósgyőr nem túl acélos játékkal érte el a sikert, de ennek nagy jelentősége nincs, annak jóval nagyobb, hogy megőrizték veretlenségüket.

VBW CEKK CEGLÉD–DVTK HUN-THERM 48–70 (9–13, 9–18, 18–21, 12–18)

Albertirsa, 150 néző. V: Pozsonyi, Gruber, Nepp

CEGLÉD: CARR 14/3, Horváth Boglárka, Czank 3/3, Shematsi 8, BARNAI 7. Csere: Rakita 8/6, Szerelem-Kobolák 2, Szirony 2, Farkas P. 2, Viszmeg 2. Edző: Lo Elhadji Malick

DVTK: Aho T. 3/3, Aho N. 8, CHARLES 12/6, M. Jovanovics 4, A. TADIC 12. Csere: Kányási 8/6, LELIK 12/6, Grigalauskyte 9, Oláh, Vég-Dudás 2, Tenyér. Edző: Völgyi Péter

MESTERMÉRLEG

Lo Elhadji Malick: – Nehéz vesztes meccs után azt mondani, hogy nem volt rossz, de tudjuk, ki volt az ellenfél. A magyar bajnokságban jelenleg a legjobb csapat a DVTK, és az Euroligában is a tabella élmezőnyében van. A lányok nagyjából betartották, amit megbeszéltünk és gyakoroltunk. Ez látszott az eredményen is, egy negyedben sem kaptunk harminc vagy több pontot, mint korábban.

Völgyi Péter: – A nemrég érkezett játékosokkal sokkal komplettebb lett a rotációja, kemény ellenfélnek bizonyult a Cegléd. Örülök, hogy ettől függetlenül simán tudtuk megnyerni a mérkőzést. Még egy fontos találkozó vár ránk az Euroligában a Fenerbahce ellen, amelyre minimális időnk van csak felkészülni, de szeretnénk ott is legalább ilyen jól helytállni.