Új!Elindult honlapunk!

Sport

Kiváló játékkal győzte le a Vasast a Cegléd

2 Mins read

A tabella harmadik helyén álló Vasas Akadémiát fogadta a 9. helyezett Ceglédi KE az NB I/B Piros csoportjának 20. fordulójában. A ceglédiek három vesztes meccset követően igyekeztek javítani, míg a 16-3-as mérleggel érkező pasarétiek Budafokon győztek a legutóbbi fordulóban.

Hazai oldalon ezúttal mindenki bevethető volt, Dragasevic Veljko a legutóbbi, MAFC elleni derbit ülte ki, míg Horváth Ádám a téli szünet óta volt harcképtelen – hosszú idő után állt minden játékosa Sértő Ádám rendelkezésére. Jó csatának ígérkezett a bajnoki pontlista 7. és 9. helyezettjének – Cseh Botond és Csaba György – összecsapása, de rajtuk kívül is bőven akadtak mindkét oldalon meccset eldönteni képes egyéniségek.

A mérkőzés első öt pontját a Vasas szerezte, de Kertész találataival, majd Dragasevic duplájával néhány percen belül már a hazaiaknál volt az előny (9-8). Innen még fordított a vendégcsapat, de hat gyors Velkey-pont révén átvette a játék irányítását a Sértő-legénység, és be is húzta a nyitó 10 percet (23-19). A folytatásban 26-23-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, innen egy 12-0-s futással ismét a ceglédiek akarata érvényesült inkább. Kertész és Velkey újabb trojkákat hintettek, 55-42-vel mehettek nagyszünetre a felek – az első 20 perc során jobbára a hazaiak formálták a játék képét.

A térfélcsere után három Fekete-triplával rövid időn belül zárkózott a Vasas, de Velkey, Csaba, Horváth Máté és Dragasevic révén kapcsolt a CKE, és újfent stabilizálta előnyét. Öt hárompontost süllyesztett el a negyedben a ceglédi gárda, amely így 74-60-as fórral várhatta az utolsó játékrészt. Stephen Arigbabu együttese több szoros végjátékot is nyert már a bajnokságban negyedik negyedes hátrányból fordítva, élesnek kellett tehát maradnia a házigazdának – amely fel is nőtt a feladathoz. Csaba büntetőjével 86-66-nál már 20 pont volt a felek között, a Cegléd okosan játszva, az ellenfél védelmi réseit megtalálva kosárlabdázott, a végjátékban pedig a fiatalok is szép megmozdulásokkal vétették észre magukat.

Nyolcadik sikerét aratta az idei pontvadászatban a 28 triplakísérletéből 16 távoli dobást a helyére küldő CKE, igazi nagyvadat elejtve – a Vasasnak ezúttal nem volt lehetősége szorossá tenni a végjátékot.

Ceglédi KE – Vasas Akadémia 96-70 (23-19, 32-23, 19-18, 22-10)

Ceglédi KE: Herendic 6, Dragasevic 12/9, Kertész 15/9, Csaba 19/6, Csorvási 8. Csere: Horváth M. 12/9, Fodor -, Berkics 2, Horváth Á. -, Velkey 22/15. Edző: Sértő Ádám

Vasas Akadémia: Takács 10, Fekete 18/12, Cseh 11/3, Medve 4, Olasz 1. Csere: Filipovic 4, Bérces 2, Rosta 6, Pleesz -, Andrássy 14/3. Edző: Stephen Arigbabu